Typische Bijkomende ziekten van Hashimoto’s Thyroiditis en de gevolgen daarvan

Een onheil komt zelden alleen. Aangezien de Thyroïditis van Hashimoto vaak lange tijd onopgemerkt blijft en niet wordt behandeld, is het lichaam ernstig verzwakt en dus vatbaar voor andere comorbiditeiten, die ook in verdachte gevallen zouden moeten worden onderzocht.

Bij ongeveer 25% van de Hashimoto Patiënten kunnen de volgende Comorbiditeiten voorkomen. Waarmee bij de Behandeling rekening moet worden gehouden:

Bijniermoeheid, Wittevlekkenvirus (Vitiligo), diabetes, reumatische aandoeningen, Chronische Hepatitis, Coeliakie (Glutenintolerantie), lactose intolerantie, De Ziekte van Crohn, Fructose Intolerantie, Schimmelinfectie van de Darm met Candida Albicans, Lekkende Darm-Syndroom, Dysbiose, Hemopyrrollactamurie en meer.

Comorbiditeiten De Oorzaak van Hashimoto ?

Maar niet altijd moeten deze Ziekten alleen worden beschouwd als Gevolgen van Hashimoto’s Thyroïditis, maar eerder als oorzakelijke Ziekten die hebben geleid tot Hashimoto’s Thyroïditis

Schildklieraandoeningen, met name Hashimoto’s Thyroïditis, is meestal geen op zichzelf staande Ziekte, maar het gevolg van een ander probleem in het Lichaam.

In de meeste gevallen is de Levensstijl het probleem waarmee het Lichaam op de lange Termijn niet meer mee kan omgaan. Constante Stress, een Ongezond en Voedingsstof arm Dieet, ontstekingen, onopgemerkte Virale aandoeningen, zware metalen belasting of Hyperaciditeit zijn mogelijke oorzaken van de Auto-Immuunziekte Hashimoto’s Thyroïditis. Het is belangrijk om de Schildklier niet alleen te behandelen met Kunstmatige Hormonen, omdat dit slechts een Symptoombehandeling is en het de onderliggende aandoening niet zal verhelpen.

Het probleem moet integraal worden beschouwd. Een succesvolle Behandeling werkt alleen als het lichaam op alle Niveaus wordt Behandeld. Hier moet men Bijzondere aandacht besteden aan de Darm, omdat meestal hier een groot deel van het Kwade ontstaat, en snelle Successen meestal met eenvoudige Middelen kunnen worden bereikt.

Speciale aandacht moet worden besteed aan Bijnieruitputting, Candida Infectie, HPU en vooral mogelijke belasting met Zware metalen. Tegenwoordig verspreiden deze Ziektes zich snel, en zijn dan ook vaak de Oorzaak van Hashimoto’s Thyroïditis. En worden helaas nog altijd genegeerd door de Artsen.

Reumatische aandoeningen

Bij Reumatische aandoeningen komt Spondyloarthropathie en Chronische Polyartritis het meest voor. Vaak voegen Sjoergen-syndroom en andere Collagenoses zich hieraan toe.

Vitiligo

Relatief vaak treedt de Witte vlekziekte (Vitiligo) op in Combinatie met Hashimoto’s Thyroïditis, die zich echter vaak met een geschikte schildklierinstelling weer in de Achtergrond terugtrekt.

Rosacea

Als er na het Eten van Pittig voedsel en Alcohol een Rode Huid verkleuring in het gezicht optreedt, moet u in het achterhoofd onthouden dat dit Rosacea kan zijn, en dit dan ook laten controleren bij uw Arts. Helaas kan Rosacea alleen met Antibiotica worden behandeld, maar in combinatie met Hoogwaardige Probiotica verlicht het in ieder geval de Jeuk.

Image source:

  • leaky-gut: © Constantinos – Fotolia.com
  • candida-albicans: © matka_Wariatka – Fotolia.com
  • hpu-kpu: © Jörg Beuge – Fotolia.com
  • bijniervermoeidheid: © Gina Sanders – Fotolia.com
  • hashimoto-gelijktijdige-ziekten: © vitanovski – Fotolia.com