Candida Albicans | Een Darmschimmel die kan leiden tot Auto-immuunziekten

Schimmels behoren tot een Gezonde Darmflora en concurreren met Bacteriën voor het Evenwicht en de Verdeling van hoeveelheden in de Darm. Normaal gesproken worden Schimmels op afstand gehouden door de goede Darmbacteriën, maar toch kan het gebeuren dat het Evenwicht uit de hand loopt en de Schimmels de overhand nemen.

Als dit het geval is, doen zich twee belangrijke Problemen voor. Aan de ene kant Produceert de Schimmel Toxinen en Antigenen, die het Organisme en met name de Lever zwaar belasten. Aan de andere kant zijn de goede Darmbacteriën verdrongen, wat een belangrijk onderdeel is van de Spijsvertering, Opname van Voedingsstoffen, Vitamine- en Enzymvorming en het Immuunsysteem.

De Candida Albicans is een Gistschimmel die zich voornamelijk voedt met Suiker en Gist. Volgens Recente Onderzoeken is deze Schimmel aangetroffen bij meer dan 75% van alle onderzochte Patiënten. De Belangrijkste reden hiervoor ligt bij de Voeding. Omdat ons Westerse dieet volledig is ontworpen voor Darmschimmels.

Immers, wie voedt zich Vandaag de Dag nog zoals hij zou moeten om gezond te blijven en het lichaam te voorzien van alles wat hij nodig heeft? Zeker maar enkele!

Als de Darmflora volledig intact is, veroorzaakt de Candida Schimmel geen problemen en Symptomen. Als er echter een verzwakt Immuunsysteem aanwezig is, verspreidt de Schimmel zich snel en bevolkt de Darm. Onder gunstige Omstandigheden en overmatige Suikerinname verdubbelt het aantal Candida-Schimmels in de Darm binnen 20 Minuten!

Als gevolg hiervan komt het tot een overbevolking (Candidiasis) van de Schimmels in de Darm, en de eerste Symptomen verschijnen. Hoe langer de Diagnose Candida uitblijft, en de behandelende Arts niet de juiste Therapie Start, hoe meer schade in de Darm wordt veroorzaakt. Het bereik van de Symptomen blijft groeien en het Darmslijmvlies wordt sterk schade toegebracht. Leaky gut, Voedselintoleranties, Bloedarmoede, Vitaminegebrek en nog veel meer staan dan op de Agenda.

Omdat de Candida niet alleen in de Darm aanwezig is, kan het ook leiden tot een Systemische Candidose. Dit betekent dat de Schimmel verschillende Organen kan treffen via de Bloedcirculatie, en dus het Probleem opnieuw duidelijk naar boven komt. Zodra de Candida Schimmel zich heeft Verspreid in de Darm en het Lichaam, wordt het Immuunsysteem massaal Gestrest en Overbelast. het Lichaam is dan snel vatbaar voor alle denkbare Infecties en ook Allergisch voor veel Voedselingrediënten, Geuren, en nog veel meer.

Vanwege het Feit dat de Candida Schimmel zich in grote oppervlakken probeert te verspreiden in de Darm, wordt de Absorptie van Voedingsstoffen in de Dunne Darm sterk verminderd, wat kan leiden tot verschillende Tekortkomingen en Bloedarmoede. Natuurlijk zullen deze Deficiëntiesymptomen uiteindelijk ook boven water komen met hun eigen Symptomen en Problemen. Het Fatale is helaas, dat de Patiënt al heel lang leeft met de Candida schimmel, en daarom al gewend is aan de dergelijke Symptomen zoals: Vermoeidheid, Allergieën, Hoofdpijn en Terugkerende Verkoudheid.

Oorzaken van een Candida Infectie

Er zijn veel Redenen voor de verspreiding van Candida Albicans. De Belangrijkste zouden een Langdurige Cortisone inname, Veelvuldig gebruik van Antibiotica, een Zwak Immuunsysteem, Stress en vooral de Voeding zijn.

De Candida Schimmel kan zich onbeperkt vermenigvuldigen als een regelmatige Voedselvoorziening gegarandeerd is. De Schimmel geeft de voorkeur aan deze Voedselinname in de vorm van snelle Koolhydraten gemaakt van Witte Bloem en Suiker. Bovendien, voedt zich de Schimmel ook graag met Zink en Calcium, dus er moet altijd worden gedacht aan een Candida Infectie bij een tekort aan deze Voedingsstoffen. Zelfs dan, wanneer er op het eerste ogenblik geen zichtbare Symptomen aanwezig zijn.

Om te overleven en verder te verspreiden, nestelt de Schimmel zich direct in de Dunne Darm, omdat daar voldoende Voedsel beschikbaar is. Dus de Schimmel neemt het Voedsel en de Voedingsstof voor zich, zelfs voordat de Mens zelf de kans krijgt om de Essentiële Voedingsstoffen te absorberen. Zo wordt het Lichaam steeds zwakker op de lange termijn. Het Immuunsysteem kan niet langer zijn werk betrouwbaar uitvoeren, en de Schimmel kan zich zo steeds verder verspreiden.

Zo ontstaan er steeds meer en meer Symptomen zoals: Het opzwellen van de Maag, Veranderde ontlasting, Gevoeligheid voor Infecties, Vermoeidheid en Zwakte. In het verdere verloop, bij een onbehandelde Candidiasis, kan de Situatie snel escaleren, omdat de Schimmel ook andere Organen kan aantasten, en dit dus een ernstig Gevaar kan worden.

Niet te verwaarlozen is dat de Candida Schimmel, Suiker (Glucose) uit de Voeding wint, en dit door hulp van Fermentatie tot Foezel Alcohol omzet. Daardoor zijn de Darmen sterk geïrriteerd en ook de Lever wordt belast. Daardoor is het ook zeer belangrijk bij Verhoogde Leverwaarden, te denken aan een mogelijke Candida Infectie, want het wordt niet altijd veroorzaakt door overmatig Alcoholgebruik.

Symptomen en mogelijke gevolgen

 • Hunkeren naar Zoetigheid en Koolhydraten
 • Vermoeidheid en Zwakte
 • Snel geïrriteerd zijn
 • Diarree / Obstipatie
 • Buikpijn / Winderigheid
 • Maag Reflux en Brandend maagzuur
 • Prikkelbare Darm en Geïrriteerde Maag
 • Gewrichtspijn / Spierpijn / Reumatische verschijnselen
 • Voedselintoleranties
 • Darmontsteking
 • Lekkende Darm (doordringbaar Darmslijmvlies)
 • Bijniervermoeidheid
 • Vitamine Tekort / Bloedarmoede
 • Angst en Depressie
 • Jeuk en Uitslag
 • Slaapstoornissen
 • Stemmingswisselingen
 • Gebrek aan Concentratie en Vergeetachtigheid
 • Wazig zien
 • Hoofdpijn
 • Rugpijn
 • Zwakke pols
 • Voetschimmel

Candida leidt vaak tot een Lekkende Darm

Bij Ziekten zoals de Lekkende Darm (Leaky Gut) en vooral bij Bijniervermoeidheid speelt de Candida Schimmel een grotere rol dan de meeste Patiënten en Artsen bewust is.

In een Lekkende Darm is het Darmslijmvlies ernstig verstoord en hol, zodat Voedselcomponenten of Ziektekiemen ongefilterd in de Bloedbaan kunnen komen. Deze Schade aan het Slijmvlies kan verschillende Oorzaken hebben, waaronder een verkeerd Dieet, te veel Suiker, te veel Tarwe, te veel Gluten – maar ook de Candida is vaak verantwoordelijk voor de Lekkende Darm.

Bij een Systemische Candida-Infectie vormt de Schimmel fijne Wortels, die in de loop van de tijd door het Spijsverteringskanaal boren. Met deze fijne Wortels gaat de Schimmel op zoek naar meer verder gelegen Suikers, in het Bloed of in andere Organen.

Door deze kleine gaatjes die ontstaan in de Darmwand komen de Voedselcomponenten die nog niet volledig zijn afgebroken, in het Bloed terecht. Het Immuunsysteem reageert hier op zoals bij elke indringer in het Bloed, door de Immuuncellen aan te vallen en er vervolgens Antilichamen tegen aan te maken, als deze Voedingsstoffen weer zouden verschijnen.

En zo ontstaan er op hun beurt weer Voedselintoleranties en Auto-immuunziekten.

Candida en Bijniervermoeidheid

De Systemische Infectie met Candida veroorzaakt ook vaak een sterke Bijniervermoeidheid. De Oorzaak van deze zogenaamde Bijnierinsufficiëntie is de aanhoudende Stress in het Lichaam, die de Bijnieren tot het uiterste brengen en die wordt veroorzaakt door de volgende Factoren:

 • Allergische reacties als gevolg van een Lekkende Darm
 • Grote hoeveelheden Toxines die worden geproduceerd door de Candida Schimmel en de Lever belasten
 • Constante Wondvorming in de Darm, die het gevolg is van de regressie van de Candida Wortels
 • Zwak Immuunsysteem dat ook de deuren opent voor andere Infecties, en zo het Lichaam verder verzwakt wordt

Hoe kan men een Infectie met Candida Diagnosticeren?

Afgezien van de louter optische bewijzen van Candida zoals: Orale Spruw, een zwaar Bezette Tong of Ronde, Droge huidstellen op de handen en voeten, kan Candida met een Ontlastingsonderzoek zeker worden opgespoord.

Dit gebeurt op bevel van een Arts in een Laboratorium naar keuze. Helaas, volgens het Laboratorium, als de test voor Candida-schimmel Negatief uitvalt betekent dit niet dat er geen Candida Infectie is.

Dit komt omdat de Schimmel graag zogenaamde Nesten vormt, die niet noodzakelijk zijn opgenomen in het deel van de Ontlasting dat wordt onderzocht. Neem daarom bij het nemen van een Ontlastingsmonster altijd Monsters af van verschillende delen van de ontlasting. Zo is de kans om de Schimmel bloot te leggen veel groter.

Maar ook via een Speeksel- of Urine-onderzoek kan een Candida Infectie worden opgespoord.

Hoe wordt de Candida Schimmel behandeld?

Hoe wordt de Candida Schimmel behandeld?

Om bij een Systemische Candida Infectie tot een volledige Diagnose te komen, duurt het in de meeste gevallen zeer lang. Maar het duurt helaas nog veel langer om redelijk behandeld te worden.

Helaas beschikken slechts een handvol van de artsen over de nodige Deskundigheid en Expertise, om een zinvolle diagnose en behandeling uit te voeren. Daarom kunt u al van geluk spreken, wanneer een Patiënt de nodige ondersteuning ontvangt, bij het omgaan met zijn Candida Infectie.

Voor de Behandeling van een Candida Infectie, zijn er Tegenwoordig een aantal Medicijnen om uit te kiezen. De eenvoudige Behandeling met Nystatine of Diflucan is zeker niet genoeg om een Wortelvormende Candida Schimmel te bestrijden. De Medicijnen kunnen alleen volledig Effectief zijn, met een Radicale verandering in het Voedingspatroon zonder Suiker, Alcohol en Witte bloem.

Bovendien kan het zelfs zo zijn dat de Patiënten allergisch zijn voor de behandeling, omdat zich vaak in de loop van de tijd een Lekkende Darm tijd ontwikkelt en zo snel Overgevoeligheid ontstaat voor alle denkbare Levensmiddelen en Additieven in Medicijnen. Dit heeft het gevolg dat het Immuunsysteem nog zwakker wordt, en de Schimmel zich kan blijven verspreiden.

Ook moet worden opgemerkt dat de Candida Schimmel snel Resistentie vormt tegen Fungale middelen en Immuun wordt voor de gebruikte Geneesmiddelen. Daarom is het uiterst belangrijk om in een 14-daagse cyclus regelmatig te wisselen tussen verschillende schimmelmiddelen.

Tegelijkertijd moet het Immuunsysteem worden opgebouwd zodat het Lichaam meer Energie krijgt om weer te kunnen Genezen. Het Immuunsysteem kan men het beste ondersteunen met Hoogwaardige Voedingssupplementen in de vorm van Vitaminesupplementen en / of Probiotica.

De gunstige Darmbacteriën zijn de natuurlijke vijand van de Gist en zorgt niet alleen daarvoor dat de aantal van schimmels verminderen, maar herstellen ook het Darmslijmvlies en zorgen zo voor een snellere Vertering. Dit is vooral belangrijk om zo snel als mogelijk van de Dode Candida Schimmels af te raken.

Candida conventioneel Behandelen

Voor de Behandeling van een Candida overgroei worden meestal Klassieke Antischimmelmiddelen voorgeschreven. In de meeste gevallen is het Nystatine. Dit Medicijn komt van verschillende Fabrikanten en het is zonder Recept te verkrijgen! Nystatin heeft het voordeel dat het niet in de Bloedbaan kan komen en zijn Werk uitsluitend in de Darmen uitvoert.

De Nystatine komt ook zonder Bijwerkingen, maar in de Behandeling van Candida komt het eerst tot een verergering, de zogenaamde Herxheimer Reactie, die gewone “Bijwerkingen” met zich meebrengt. Verdere informatie over de Herxheimer-Reactie vindt u hieronder.

Nystatine is verkrijgbaar in Tabletvorm en ook als Suspensie. De Tabletten moeten gedurende tenminste 14 Dagen worden ingenomen. Maar het wordt aangeraden over een Periode van 30 Dagen. één tot twee weken lang, Driemaal daags, twee Tabletten na het Eten. En daarna Driemaal daags één Tablet.

Omdat de Candida schimmel niet alleen in de darm zit, maar het gehele spijsverteringskanaal van de mond tot het rectum bevolkt. Is het uiterst belangrijk om Parallel met de Tablettenkuur, de Suspensie te gebruiken om de Schimmel in de Mond, Slokdarm en de Maag te elimineren.

Als de Schimmel zich al lang in de Darm bevindt is, of als er geprobeerd is om de schimmel te verhongeren zonder het nemen van de juiste Antischimmelmiddelen. Kan het zijn dat de Candida Infectie systemisch is geworden. Dit betekent dat de schimmel zich heeft verspreid via de Bloedbaan en zijn Wortels, het Lichaam en mogelijk andere Organen heeft aangetast, wat uiteraard kan leiden tot overeenkomstige Symptomen.

In dit geval zijn Systemische Antischimmelmiddelen zoals Fluconazol beschikbaar, die effectief via het Bloed in het Lichaam werkt. Het heeft echter ook veel Bijwerkingen en werkt eigenlijk alleen betrouwbaar bij de eerste Toepassing. Laat u echter daarna Uw Dieet verslechteren of, overdrijft met Suiker, Witte Bloem en Alcohol. Dan kan de Candida zich weer verspreiden, en het effect van de Fluconazol zou dan zeker niet zo veelbelovend zijn zoals bij de eerste keer.

Candida Natuurlijk Behandelen

Echter, Nystatine en Fluconazol zijn beide Chemische Middelen tegen de Darmschimmel en hebben niet veel te maken met Natuurgeneeskunde. De Natuur biedt daarentegen een veelvoud van Natuurlijke “Antibiotica” en Antischimmelmiddelen, waarvan de Effecten op geen enkele manier inferieur zijn aan die van de Chemische stof, en die kunnen worden gebruikt als Alternatief voor de Conventionele Antischimmelmiddelen of als Aanvulling:

Candida Dieet

Als een Infectie met Candida Albicans is gediagnosticeerd, is een consistente verandering van het Voedingspatroon niet voldoende en vormt het in Feite de belangrijkste pilaar van de Behandeling. Bovenal moeten snel beschikbare Koolhydraten in de vorm van Suiker en Witte Bloem vervangen worden door Groenten, Fruit, Vis, Vlees en mogelijk Volle Granen. Omdat snelle Koolhydraten de Candida Schimmel voeden en het de vermering bevordert.

U moet vooral de tijd nemen en de Ingrediëntenlijst goed bekijken van het Voedsel dat tot nu toe is gebruikt. Tegenwoordig zijn er vrijwel geen Voedingsmiddelen meer in de supermarkt die geen Suiker bevatten. En de hoeveelheden Suiker zijn echt alarmerend. Zelfs bij onopvallende Producten zoals, Ketchup of Mosterd wordt Suiker tegenwoordig massaal toegevoegd.

Het volledig Uithongeren (de volledige Afstand van Suiker) van de Schimmel is nu echter niet langer aanbevolen, omdat de Schimmel actiever wordt bij te weinig Suiker. Aan de ene kant komen Gifstoffen vrij die een Schadelijk Effect hebben op het Organisme en met name de Lever. Ten tweede, De Candida schimmel probeert de Darmwand te doorboren met zijn Wortels om Suiker uit het Bloed of uit de Bloedvaten te verkrijgen. Aldus moeten er steeds kleine hoeveelheden Fruitsuiker in de vorm van Fruit en Groenten keer op keer worden toegevoerd.

Er zijn echter ook Positieve Rapporten over het Candida Dieet: Het is heel Gezond en laat uw Pondjes tuimelen. Dit kan in eerste instantie als een kleine troost klinken, maar helpt de Patiënt echter de moeilijke periodes te doorstaan, als een succes optisch snel zichtbaar wordt.

In Principe moet de Voedselkeuze voldoen aan de volgende Criteria om Succesvol te zijn:

 • Het moet Laag zijn in Koolhydraten om de Candida Schimmel van de Voedselbron te beroven. Vezel moet het belangrijkste voedsel zijn, gevolgd door Vlees, Vis, Gezonde Vetten, Oliën, Noten en Zaden
 • Het gekozen voedsel moet goed zijn voor de Spijsvertering en het bevorderen, in plaats van het af te remmen.
 • Het gekozen Voedsel moet Voedzaam zijn, het Immuunsysteem versterken en licht Verteerbaar zijn.
 • De geselecteerde Voedingsmiddelen moeten een Fungicide werking hebben (Knoflook, Gember, Kaneel, Oregano, Uien, enz.)

Belangrijk is dat de Patiënt begrijpt dat een Dieet alleen, niet zal werken. Evenzo zal een Behandeling met een Antimycoticum alleen niet werken. Alleen de Combinatie kan permanent functioneren, op voorwaarde dat de Patiënt langademig is en zich consequent houdt aan zijn Dieet.

Candida Dieet is een enorme uitdaging voor de meeste Patiënten. Je moet vooral geduldig zijn. De meeste Patiënten merken echter relatief snel dat de verandering in Dieet en de Schimmelbehandeling leidt tot een aanzienlijk betere Gezondheidstoestand, en het dus de moeite waard is. Dit leidt tot een Constante Motivatie en zorgt ervoor dat de Schimmel op de lange termijn kan worden Verslagen en hun eigen Gezondheid aanzienlijk kan verbeteren.

Maar hoe goed de intenties ook zijn, er zullen zeker kleine terugvallen zijn en je zult in een of andere vorm in de Suiker vallen. Dit zal echter snel merkbaar worden met een aantal Symptomen die er gewoonlijk toe leiden dat de Patiënt het Candida Dieet weer oppakt en hervat.

De Duur van de Candida behandeling, inclusief DIeet, hangt af van de duur van de Infectie en de ernst van de Infectie, en kan daarom niet Universeel in Cijfers worden benoemd. Het is echter vaak zo, dat de eerste blijvende verbeteringen van het Welzijn zich binnen een paar Weken voordoen en zich manifesteren na 6-12 Maanden.

Er zijn echter ook veel Patiënten die Jaren nodig hebben om weer Gezond te worden. Anderen moeten het Dieet een leven lang volhouden om niet opnieuw overwoekerd te worden met de Candida Schimmel. Het Succes van de Behandeling hangt echter af, van hoe consequent u de Behandeling en het Dieet uitvoert.

Herxheimer-Reactie – de Die-Off

Wanneer een Candida Infectie wordt Behandeld, begint het grote Afsterven van de Schimmels, die ook wel als Die-off bekend staat. Vooral aan het Begin van de Behandeling, is de Afgifte van grote hoeveelheden Toxines en Antigenen, bijzonder oncomfortabel en er wordt dan veel van het Lichaam geëist.

De Lever en de Bijnieren worden tijdens Candida Behandeling ernstig aangetast en veroorzaken Ernstige Vermoeidheid en Zwakte. Maar ook Symptomen zoals: Duizeligheid, Slaperigheid, Hoofdpijn en Slapeloosheid zijn vrij Klassiek voor deze onplezierige fase van de Candida Behandeling.

Echter, wanneer na een paar Weken de genezing start, zullen de Die-off symptomen verminderen, de Intervallen worden zelden en komen met langere Tussenpozen.

Hoe ongemakkelijk de Reactie van Herxheimer ook is, het enige goede eraan is dat u er zeker van kunt zijn dat de Behandeling daadwerkelijk werkt, en dat de Patiënt op de goede weg is. Vanaf hier is het een Uitdaging, voor het uithoudingsvermogen van de Patiënt.

Image source:

 • candida-therapie-klein: © Ghazi-Michael Ayed
 • candida-albicans: © matka_Wariatka – Fotolia.com