HPU / KPU | Een Stofwisselingsstoornis met Fatale gevolgen voor het Organisme

De HPU / KPU (Hemopyrrollactamurie) is een van de meest voorkomende Metabolische aandoeningen, maar ook een van de meest Genegeerde Ziekten van de Conventionele Geneeskunde. Maar ook Natuurgenezers zijn helaas zelden bekend met HPU / KPU.

Omdat de zogenaamde Pyrrolische Patiënten lijden aan Ernstige Multi Organische Klachten en aan Mentale problemen. Ze zijn een vaste Gast bij een verscheidenheid aan Artsen en Psychologen, waar gewoonlijk echter alleen individuele Symptomen worden behandeld, en de Stofwisselingsziekte zich steeds verder vordert.

De Angsten van de Patiënten zijn absoluut overbodig, omdat een Passende Diagnose Gemakkelijk te begrijpen is, en de Behandeling heel eenvoudig is. Ervan uitgaande dat men een Arts heeft gevonden die ervaren is op dit gebied.

Wat precies is een Hemopyrrollactamurie?

HPU / KPU is een Biochemische Stoornis in de Synthese van het Rode Bloedpigment, dat meestal Genetisch of verworven is. HPU / KPU is een veelvoorkomende Oorzaak van verschillende Medische aandoeningen, waarbij de Arts de oorsprong niet vindt.

Bij Hemopyrrollactamurie zijn er problemen met de Synthese van het Rode Bloedpigment Hemoglobine. Dit levert verschillende Problemen op.

De Vorming van Heem is enorm verstoord, wat een cruciale Rol speelt in het Energiemetabolisme en vooral nodig is voor de Ontgifting. Daarnaast is Heem verantwoordelijk voor de Zuurstoftoevoer naar de Spieren.

Bovendien wordt een schadelijke soort Heem geproduceerd, die het Lichaam niet gemakkelijk kan verlaten. Omdat door de HPU / KPU de Ontgifting van deze Stof wordt belemmerd. In dit geval gebruikt het Lichaam een Truc en bindt Vitamine B6, Zink en Mangaan aan Schadelijke Valse Heem, die via de Urine kan worden uitgescheden.

Op deze manier verwijdert het Lichaam de verontreinigende Stoffen, maar verliest tegelijkertijd essentiële Vitamines die nodig zijn voor meer dan honderd Metabolische Processen in het Lichaam.

Het Verlies van Vitamines in Pyrroliker kan via Voedsel echter niet langer worden gecompenseerd, zodat het probleem niet wordt herkend en de situatie alleen maar moeilijker kan worden na verloop van Tijd. Op deze manier ontstaan er steeds meer Klachten en worden hoogstens alleen de Symptomen behandeld, maar de Patiënt wordt steeds zieker.

De HPU / KPU heeft vaak een Genetische Oorzaak en wordt vaak geërfd. Als de Ouders een Schildklieraandoening of Geestelijke Gezondheidsproblemen hebben, moet u altijd denken aan de HPU / KPU als een Afstammeling van Gezondheidsproblemen.

U kunt deze Ziekte echter ook in de loop van het Leven krijgen. Twee Oorzaken worden momenteel besproken. Eerst, Dr. Bodo Kulinski, die de HPU / KPU Cervicale wervels kan activeren. Aan de andere kant, is er ook veel bewijs dat een Zware metalen belasting verantwoordelijk kan zijn voor deze aandoening.

Wat betekent HPU / KPU voor de Gezondheid?

Een van de belangrijkste Functies in het Menselijk Lichaam is de constante Ontgifting. Elke dag absorberen we aanzienlijke hoeveelheden verontreinigende Stoffen via de Lucht, Voedsel, Medicijnen en Voedingsmiddelen. Deze Verontreinigende Stoffen moeten het Lichaam onmiddellijk verlaten, anders zouden er Ziekten en Gezondheidsbeperkingen optreden. Een Gezond Lichaam kan deze taak volbrengen, maar helaas ziet dit er bij Pyrroliker er heel anders uit. De uitgescheden Vitaminen en Mineralen, Vitamine B6, Zink en Mangaan zijn essentieel voor de Ontgifting van een Lichaam.

Een tekort aan deze verloren Voedingsstoffen is merkbaar vanaf een bepaalde hoeveelheid en wordt tot een steeds ernstiger probleem voor het Lichaam. Veel Stofwisselingsprocessen worden zwakker in de loop van de tijd en ook de Lichaamseigen ontgifting stoort in. Steeds meer verontreinigende stoffen hopen zich op in het Weefsel en de Organen, wat op de lange duur enorme schade aan het Lichaam veroorzaakt. Op deze manier ontstaan steeds meer Symptomen en Gezondheidsproblemen.

Vooral als Zware metalen in het spel komen. Deze kunnen door het Lichaam alleen al erg slecht ontgift worden, maar bij Pyrroliker worden ze opgeslagen in het Weefsel en beoefenen ze daar hun wantoestand. Meestal met Fatale gevolgen, omdat voor de genoemde problemen nu ook veel essentiële Enzymen worden geblokkeerd, waardoor nog meer Metabolisme en Ontgiftingsproces in het Lichaam slechts gedeeltelijk of helemaal niet meer kunnen verlopen.

Typische HPU-KPU Symptomen en Klachten

 • Bleke Gezichtskleur
 • Verschillende Anemieën (Ijzer- of B-Vitamines)
 • Witte vlekken onder de Vingernagels
 • Vermoeidheid / Zwakte
 • Slecht Geheugen – vooral het Kortetermijngeheugen
 • Hypoglykemie
 • Ontsteking in het Maag-darmkanaal
 • Constipatie
 • Voedsel Intolerantie
 • Histamine Intolerantie
 • Allergieën
 • Ochtendmisselijkheid
 • Gebrek aan Stressbestendigheid
 • Bijniervermoeidheid
 • Gewrichtspijn
 • Spierpijn
 • Mentale Klachten, Depressie, Schizofrenie, Angst, Rusteloosheid
 • Lage Bloeddruk en Pols
 • Overgevoeligheid voor Zonlicht
 • Hart- en Vaatziekten (verhoogde Homocysteïne)
 • Op Jonge Leeftijd: Verhoogde Beweeglijkheid van de Gewrichten (Hypermobiliteit)
 • Op Oudere Leeftijd: Is het tegenovergestelde het geval: De gewrichten worden Onbeweeglijk en Stijf
 • Suikerproblemen: Fructose-Intolerantie en Diabetes Type 2
 • Slapeloosheid
 • Anorexia

Bovendien draagt de HPU / KPU bij aan verdere Ziekten, Triggers of verergert ze:

 • Bijnierinsufficiëntie
 • Hashimoto’s Thyroïditis
 • Andere Schildklieraandoeningen (Hypofunctie of Hyperfunctie)
 • PBC (Auto-immune Leverziekte)
 • Type 2 Diabetes
 • ADS / ADHD
 • Autisme
 • Versterking van Verslaving aan verschillende Stoffen
 • Migraine
 • Bipolaire Psychose, Paniekstoornis, Depressie
 • Mitochondriopathieën

Hoe wordt de HPU / KPU gediagnosticeerd?

Voor een langere tijd stond alleen de Klassieke Kryptopyrolltest (KPU) ter beschikking. Die echter zeer onprecies is en het niet mogelijk maakt om specifieke Stofwisselingsstoornissen te detecteren. In plaats daarvan worden alleen Pyrollverbindingen in de Urine gemeten.

Sinds 2000, staat de Originele HPU® Test ter beschikking, die veel nauwkeuriger is en Specifiek HPL-complexen kan meten. Daarom moet het ook duidelijk zijn dat HPU niet gelijk is aan KPU, hoewel beide Ziekten vaak worden gepresenteerd als een Ziekte met twee Namen.

Bij de Originele HPU®-Test geeft het twee Varianten. Eenmaal de goedkopere optie, waarin alleen de Ochtendurine wordt onderzocht. Deze kiest men, Als er eerst sinds een korte tijd problemen zijn opgetreden, maar ook bij Kinderen voldoet deze Testvariant.

Als de Klachten al sinds enige tijd voorkomen. en de betroffene Chronisch Ziek is, moet men de 24-uurs Urinetest kiezen, want het is nauwkeuriger en heeft ook betrekking op de zogenaamde Avond-Uitscheiding. Veel Patiënten die al lang aan HPU / KPU leiden, werpen HPL-Complexen vaak gedurende 1-2 Uur na de Maaltijden of s’Nachts uit. Daarom kan de eenvoudige Ochtend Urinetest in een dergelijk geval als vals Negatief uitvallen.

Hoe wordt HPU/KPU behandeld?

Eigenlijk heel eenvoudig. En alleen met Micronutriënten, Mineralen en Sporenelementen. De uitgescheiden en ontbrekende Micronutriënten van het Lichaam, moeten oraal worden toegediend.

Volgens Dr. Kamsteeg, hebben veel HPU-ler Problemen bij het activeren van Vitamine B6, dus is het raadzaam om de geactiveerde vorm van Vitamine B6 direct in de vorm van P-5-P te vervangen. De hoeveelheid bij volwassenen bedraagt ongeveer 50-100 mg / Dag. De Behoefte kan echter variëren van Patiënt tot Patiënt. Een Dagelijkse dosis van 2000 mg mag echter niet worden overschreden.

Verder moet Zink worden vervangen. In welke vorm is een Persoonlijke kwestie want iedereen geeft de voorkeur aan een andere vorm. Dr. Kamsteeg beveelt Zinkgluconaat aan,en weer andere geven de voorkeur aan Zinkcitraat. Persoonlijk ben ik enthousiast over Zinkorotaat. Dus iedereen zou dit voor Zichzelf moeten beslissen. Voor Zink is de aanbevolen Dagelijkse dosis 30-60 mg. Er zijn echter Patiënten die 125 mg of meer nodig hebben.

Wanneer Zink wordt toegevoegd, mag Mangaan niet ontbreken. Hier wordt een Dagelijkse dosis van 10-20 mg aanbevolen. Ondertussen zijn er verschillende Aanbieders op de Markt die zogenaamde Combinatie Preparaten aanbieden met de bovengenoemde Micronutriënten.

Dr. Kamsteeg biedt verschillende varianten aan van zijn Depyrrol, Heidelberger Chlorella de B-LIFE Protect en Monapur de Kryptosan. Maar aangezien het vaak wordt aanbevolen om Zink twee keer per dag in te nemen, evenals Mangaan, is een dergelijke Splitsing met Gecombineerde Preparaten moeilijk te hanteren. Dus Persoonlijk gebruik ik alle drie Micronutriënten afzonderlijk.

Naast deze drie belangrijke Micronutriënten, moeten Pyrrolyker altijd voorzichtig zijn, om de Tekortkomingen van andere Micronutriënten in de gaten te houden. Omdat deze vaak Tekortschieten. Vooral omdat de Darm vaak wordt beschadigd door Intoleranties en dus onvoldoende Micronutriënten kan opnemen.Tips voor de Dosering

Het maakt niet uit wat het Resultaat van de HPU-Test is en u kunt de Dosering van de Micronutriënten niet bepalen aan de hand van het Testresultaat.

Er zijn enkele Patiënten met zeer hoge HPL-Waarden, met weinig ongemakken en hebben een lage doses Micronutriënten nodig. Aan de andere kant zijn er ook Patiënten die lage HPL-Waarden hebben,die enorme ongemakken hebben en ook behoorlijk hoge doses Micronutriënten nodig hebben.

Maar uiteindelijk moet elke Patiënt de juiste Dosering voor zichzelf vinden. Het is Optimaal wanneer Mangaan en Zink in twee Doses worden gesplitst. Eén Portie in de Ochtend voor P5P en de tweede Dosis voor de Avond.

P5P (Actieve Vitamine B6)

In het Begin moet je met P5P altijd heel voorzichtig beginnen, omdat dit kan leiden tot een verscheidenheid aan Bijwerkingen. Het kan ernstige Misselijkheid veroorzaken, en Vermoeidheid kan zich aanzienlijk verhogen, maar ook Psychische Symptomen kunnen aanwakkeren. Het Feit dat het Metabolisme opnieuw begint en de Ontgifting weer op gang komt, kan het zijn dat Vergiftigingsverschijnselen opduiken en mogelijk Zware metalen worden gemobiliseerd.

U zou dus moeten beginnen met een lage Dosis (12,5 mg) en deze vervolgens voorzichtig om een paar Dagen, of Weken laten toenemen. Een goede Marker om naar te kijken in Termen van Dosering, is de Droomherinnering. Als je je Dromen goed kunt onthouden, sta je dicht bij de ideale Dosis. Meestal daalt de P5P-Dosis tussen 50-100 mg. Er zijn echter ook Patiënten die veel meer nodig hebben.

Zink

Bij de Zink dosering scheiden zich de meningen en men vindt verschillende Informatie op het Internet. Het wordt echt vaak aanbevolen om tussen 30-50 mg te nemen. Kamsteeg schrijft in zijn Boek “HPU … en dan?” Dat 30 mg elke Ochtend en Avond een goed begin zou zijn. Dus je moet zelf zoeken, waar de reis u heen leidt, maar ook hierbij laag beginnen. 12,5 mg is een goed begin en kan na 2-3 Weken worden verhoogd.

Aangezien Zink, Kwik en Koper in het lichaam verdringt, kan Vergiftiging hier optreden bij een te hoge Dosering. De gebruikte Zinkverbinding is echter ook belangrijk. Zink is ook beschikbaar als Orotaat, Citraat, Aspartaat, Gluconaat, enz. Meestal wordt het Gluconaat aanbevolen, waarbij ik persoonlijk de voorkeur geef aan Orotaat. Nogmaals, U moet proberen en zien, wat het beste bij u zelf past.

Mangaan

Aangezien Mangaan ook verloren gaat bij HPU, moet dit ook worden vervangen. Hoe meer Zink u gebruikt, hoe meer Mangaan u nodig heeft. In het Begin zou het niet meer dan 5 mg moeten zijn. In het latere verloop kunt u het tot 20 mg hoog doseren. Omdat Mangaan, Koper verplaatst, kan Vergiftiging hier ook optreden als de Dosis te hoog is. Bij Mangaan moet men altijd rekening houden bij de inname,en het niet tegelijkertijd innemen met Zink, aangezien Mangaan de Zinkopname remt.

Image source:

 • hpu-kpu: © Jörg Beuge – Fotolia.com