Hashimoto-Dagboek Deel 1: Hoe alles begon en de dag dat ik ziek werd

Het Begin: Wat is er mis met Mij?

Hier begonnen alles. Toen ik op een Avond na mijn Werk, Pizza bestelde en het wilde oppeuzelen, werd het opeens heel raar in mijn Hoofd. Bovendien, kwam daar nog Duizeligheid bij, en Ik wist totaal niet meer wat Mij overkwam.

In eerste instantie dacht Ik, dat het een probleem met de Bloedsomloop zou zijn of dat ik gewoon Moe was, en dat het Mij de volgende Ochtend weer goed zou gaan. Vanaf die Dag, voor bijna vier jaar, ging het eigenlijk alleen maar Bergafwaarts. Eerst heb ik op het Internet rondgekeken wat het zou kunnen zijn. Natuurlijk kwam ik banale dingen tegen over de ergste ziektes, inclusief Tumoren enz. Maar ook over een Ziekte die Hashimoto’s Thyroïditis wordt genoemd.

Helaas begreep Ik op dit moment nog niet dat dit Mijn probleem was, aangezien het eigenlijk een “Vrouwen Ziekte” is en dus werd er verder gezocht. Twee dagen later ging ik naar de Huisarts, die natuurlijk niets kon vinden. De Diagnose was aanvankelijk “te veel Stress” …. Ik zou een Pauze moeten nemen.

Zo slecht was deze Diagnose eerstmaal niet, dacht ik bij Mijzelf. Ik begon Mijn eigen bedrijf immers bijna twee Jaar geleden en werkte soms tot 16 uur per Dag. Bovendien werden mijn Eetgewoonten van Pizza, Fast food en Snoep beïnvloed, wat niet zo geweldig was. Dus het was tijd om te Ontspannen … maar hoe? Als een Zelfstandige zonder Werknemers?

Met Duizeligheid, een wattig gevoel in mijn hoofd en een Loden Vermoeidheid moest Ik doorgaan. Bovendien kwam daar een merkbare bleekheid in het gezicht bij, evenals een Slechte oogfocus, Wazig zien, Onwerkelijkheidsgevoel, Diarree en Verstoppingen, en en en.

Op Advies van Mijn Moeder, ben ik naar Düsseldorf gegaan om een “zeer goede” Alternatieve beoefenaar te bezoeken. Omdat Mijn wanhoop alleen maar groter werd. Deze “Beoefenaar” heeft mij gemarteld met haar Eigen-Bloed en Iris Lezing en gaf Mij uiteindelijk Bachbloesems … wat Je in Noodsituaties wel niet alles doet. Natuurlijk werkte niets van dit alles, en stond ik weer aan het begin.

Steeds meer Klachten en Symptomen

Gedurende deze tijd ging het snel bergafwaarts. Dus ik ging naar Verschillende Artsen. Verschillende Internisten. En zelfs twee Spoedeisende Hulpafdelingen in het Ziekenhuis moesten mij “verdragen”. Elke keer was het weer “U heeft niets. Misschien bent U alleen maar overwerkt.” Had ik ze maar niet verteld dat ik een Zelfstandige ben. Je hebt geen Glazen bol nodig om te weten dat je veel werkt.

De beste uitspraak van een Arts hier bij Mij in Aken was: “Gaat u zich twee dagen in bed liggen, drink veel Thee, dan zal het u al beter gaan.” Ik ging recht voor Hem staan, Krijtwit, en stond op het punt Flauw te vallen, Ik was zo duizelig. En aangezien ik Privé Verzekerd ben, stond bij de uitgang al de Medische assistent met mijn Rekening klaar van meer dan 200 EUR. Ongelooflijk!

Zelfs toen ik met Hart Razen en de resulterende Paniek de Spoedeisende hulp van het Ziekenhuis in Aken bezocht, ging het precies zo. Na meer dan twee uur wachten totdat Iemand mij wilde helpen, werd er natuurlijk niets gevonden en Ze waren al boos dat ik hun kostbare tijd verspild had. Dit Ziekenhuis is een Verhaal op zichzelf, maar daarover later meer.

Dus sleepte Ik Mezelf van Dokter naar Dokter en er kwam maar niets uit. Eén Arts kwam op het idee om een Computertomografie te maken, omdat het Zijn Mening na zou kunnen zijn dat ik een Tumor of iets dergelijks in mijn Hoofd zou kunnen hebben. En het leuke aan het hele Verhaal is, dat volgens de Arts de volgende Afspraken in het Röntgen Centrum pas eerst over 8 tot 10 Weken beschikbaar waren.

Dus genoeg tijd om je Hoofd te breken over deze Tumorgedachten en daardoor absoluut Slapeloze Nachten door te brengen. Nadat ik had gebeld om een Afspraak te maken, kreeg ik binnen 8 Weken een Afspraak, en gevraagd om Mijn Verzekering. Als de Dame aan Telefoon hoorde dat ik Privé Verzekerd ben, was er plotseling een afspraak in zes dagen mogelijk. Ik denk dat hier geen verder Commentaar nodig is.Desondanks had ik Zes moeilijke Dagen voor de boeg waarin het woord “Tumor” de klok rond aanwezig was. Gelukkig was de Tomografie goed, en was het Verhaal van de Tumor niet bevestigd. Dus ging ik verder door naar alle denkbare Artsen in de hoop Iemand te vinden die Mij eindelijk kon helpen.

Steeds weer Struikelde Ik over de Ziekte genaamd “Hashimoto Thyroiditis”

Na veel onderzoek op het Internet, kwam ik onvermijdelijk steeds weer het onderwerp “Schildklier” tegen, en de Vrouw die op zijn minst in staat was om mij te Diagnosticeren. Een Endocrinoloog in Aken. Zij luisterde naar mijn Symptomen en onderzocht Mij daarna. De Echografie liet een iets Kleinere Schildklier zien, maar in haar ogen was er eerst niets solide. Dus werd het eerste Bloed afgenomen en moest afwachten tot de Resultaten er waren. Na minder dan een Week was het tijd.

De vrije Schildklierwaarden Ft3, Ft4 en de TSH lagen in het zogenaamde Normale bereik:

  • fT3 (2.0-4.4) – 3.54 >>> 64,17%
  • fT4 (0.9-1.7) – 1.07 >>> 21,25%
  • TSH (0.27-4.20) – 1.91

Op het eerste gezicht een onopvallend beeld, hoewel je toch zien kunt dat de FT4 langzaam maar zeker ondergedompeld is. Maar in die tijd wist Ik niets van het interpreteren van Bloedwaarden, laat staan het interpreteren van een Procentuele Conversie waardoor het beter zichtbaar wordt.

Maar de Menselijke Thyreoglobine Ak (TAK) sterk verhoogd. Het Normale bereik loopt op tot 115 lU / ml en ik had 3689 lU / ml !!! Bovendien was het Anti-Thyroid Peroxidase (MAK) significant verhoogd en lag bij 80 IE / ml. Het Standaardbereik hiervoor is < 34. De Diagnose was dus Hashimoto’s Thyroïditis.

Het Kind heeft eindelijk een Naam

Ik was zichtbaar opgelucht dat er eindelijk iets werd gevonden en dat het Kind tenminste een Naam had. En Als de Dokter Mij toen nog vertelde dat ik binnen een paar Weken tijd met de juiste Hormoonaanpassing weer normaal zou kunnen worden,en Leven, voelde ik Mij al stukken beter. Maar helaas werkte het niet zoals aangekondigd was, en deze Dame helaas toch niet zo Competent was als ik op het eerste gezicht dacht. Dit kan men Lezen in de volgende Passages. Lees het tweede deel verder »

Image source:

  • hashimoto-dagboek-2008: © Ghazi-Michael Ayed