Hashimoto-Dagboek Deel 3: Mijn wanhopige Zoektocht naar een Arts

Een Endocrinoloog kan Mij zeker helpen

Omdat Mijn Toestand zich bleef verslechteren, verwees mijn Endocrinoloog Mij naar het Ziekenhuis van Aken. In de Vakafdeling Endocrinologie. In de ogen van mijn Arts, de beste Specialisten op dit gebied. Weer zag ik eindelijk een Licht aan het eind van de tunnel. Zo niet hij, wie dan wel? Deze Professor zal Mij zeker kunnen helpen. Toch?

Toen ik zijn Bureau binnenstapte werd ik getroffen door het enorme Kantoor met de Marmeren vloer en het Designmeubilair. Vandaag is dit een reden voor Mij,om te ontsnappen. Omdat de meeste Artsen die ik tot nu toe heb ontmoet, die zich zo pompeus presenteerde, Mij niet veel konden bieden. Behalve heel veel Blabla en het alleen af te schuiven op de Psyche. Maar Toen viel ik ervoor.

Deze Man wilde alleen het nodigste van Mij horen en de rest die hij uit Mijn meegebrachte documenten kon lezen. Toen ik hem opnieuw over mijn Lijd wou vertellen, Praatte hij dwars over Mij heen zei dat Ik Hem niets moest vertellen. Hij zou Mij van Top tot Teen onderzoeken en dan zal hij het probleem vinden en oplossen. WOW! Sterke woorden. Maar helaas bleef het alleen daarbij.

Toen alle Bloed- en Urine Niveaus een paar dagen later bij elkaar waren, zou ik voor een Diagnose nog eens langs moeten komen. Hij ontdekte dat ik leed aan Hashimoto’s Thyroïditis. Bovendien zou ik geweldig zijn Ingesteld en zou alles weer goed komen.

Alle andere Waarden waren ook zoals het zou horen voor een 32-Jarige, sterke Man. Ik wist niet of ik hem moest Toejuichen of Uitlachen.

Maar toen werd het nog beter. Naar zijn mening maakt een Hashimoto problemen en zou ik mijn L-Thyroxine volledig moeten stop zetten en zou de Schildklier mijn Hormoonvoorraad gemakkelijk weer kunnen overnemen.

Ik was heel dicht om op Hem los te gaan, want dat noemt zichzelf een Specialit?!?!? Waar ik zelfs voor Hem naar toe ben gekomen? Om dan te horen te krijgen dat ik, niets heb en dat het goed met mij gaat, alleen dat ik dit zelf nog niet heb gemerkt? Toen vertelde ik hem een paar Takten en zei toen beleefd gedag. Dus er werd opnieuw gezegd: “Ga terug naar de Start en trek geen DM 4.000 in.”

Inmiddels voelde ik Mij zo slecht als je, je Nauwelijks kunt voorstellen. Toch was ik nog steeds Zelfstandig, en het Bedrijf bloeide,er was veel te doen. Als mijn Vrouw er niet altijd voor Mij zou zijn geweest, en Mij en Mijn Bedrijf met haar ongelofelijke energie had gesteund, zou waarschijnlijk niet alleen Mijn Gezondheid aan een Einde zijn, maar ook Financieel.

Hashimoto maakt Eenzaam

Dat brengt ons op het punt dat ik Oprecht Mijn Geliefde Vrouw wil Bedanken, zonder Haar zou ik hier waarschijnlijk niet meer zijn !!!

Ik zou ook graag mijn Enkele, Resterende Vrienden willen bedanken die er altijd voor Mij zijn geweest, en Mij hebben vergezeld door de moeilijke tijden !!!

Omdat men relatief snel Vrienden verliest bij deze Ziekte. Omdat bijna niemand deze Ziekte en de Symptomen kan, of wil begrijpen. Voor velen was mijn toestand gewoon te ongemakkelijk, en omdat Ik niet meer aan Disco’s of Vrijetijdsbestedingen kon deel hebben en een tijdje niet had kunnen zien, omdat ik Mij zo slecht voelde, werd ik gewoon gedropt door enkele Vrienden.

Maar dat is waarschijnlijk het enige Positieve aan deze Ziekte: Mensen laten hun ware Gezicht zien in dergelijke situaties, en men leert uiteindelijk welke Vrienden tot hun Echte Vrienden tellen.

Maar op de één of andere manier moest het toch doorgaan. Dus probeerde ik meer over de Ziekte te Lezen, en natuurlijk struikelde ik herhaaldelijk over verschillende andere Ziekten die overeenkwamen met mijn Symptomen. Omdat er een omvangrijk Tandartsbezoek op de Agenda stond, kwam ik al snel bij het Onderwerp: “Kwik”.

Tegen die tijd had ik acht Amalgaam Bommen in mijn Mond, wat waarschijnlijk het hele Verhaal niet heilzamer maakt. Dus na het Verwijderen van alle afdichtingen moest er een Kwikontlading komen. Ik heb deze tot het Einde van het Jaar, Parallel beoefend met: Chlorella Algen, Wilde Knoflook, Koriander enz. Dat leverde echter geen Succes op. Tenminste niet merkbaar.

Alweer een Nieuwe Arts

Aan het Eind van het Jaar heb ik op een aanbeveling van een Vriend,die ook al sinds enige Jaren worstelt met Hashimoto’s Thyroiditis, en twee andere Artsen bezocht. De ene was een Radioloog in Keulen, en de andere was een Internist uit Düsseldorf, die Gespecialiseerd is in het Schildklier onderwerp.

We hoeven hier niet de goede Man uit Keulen verder te benoemen. Maar de Internist uit Düsseldorf had in eerste instantie indruk op mij gemaakt, met zijn Expertise en zijn Manier van doen. Hij nam Zich veel Tijd voor Mij, en legde Mij ook veel uit. Ook het Feit dat hij echt alles in het Bloed heeft onderzocht, wat op de één of andere manier alleen mogelijk was. Ongeacht de Kosten. Ik kan alleen maar zeggen dat mijn Zorgverzekeraar erg blij was.

Naar zijn Mening, zou ik een Combinatieproduct met extra T3 nodig hebben. Dus Hij schreef Mij Novothyral voor, wat Mij duidelijk wegblies! Zodat Ik mij Afvroeg of we niet liever naar de Prothyrid variant moeten omstijgen omdat de T3-Inhoud slechts half zo hoog, is als in het Novothyral. Daarnaast zijn er enkele Bloedglucose Tests uitgevoerd en het bleek dat ik snel tot Hypoglykemie neig. Hij wilde dit behandelen met Metformine.

En Ik was in eerste instantie, echt een paar dagen beter. Ik heb ook gelijk mijn hele Dieet veranderd en het ging eerstmaal goed. Tenminste tijdelijk. Het Probleem was dat Ik erge last had van Hypo’s, maar deze Oorsprong lag waar anders, maar dat wist ik pas een paar Maanden later. Op een gegeven moment stopten we met Metformine en bleven we proberen om de Schildklier goed af te stellen. Tot we terug kwamen op het Thema Bijniervermoeidheid.

In de tussentijd was ik dit Onderwerp blijven onderzoeken, en bestelde Ik Speekselproeven op eigen initiatief bij Ganzimmun. En zo werd mijn Cortisolstatus bepaald. De Resultaten waren ronduit slecht. Toen ik de Arts de Waarden vertelde, was hij onmiddellijk bereid om mij Cortisone voor te schrijven. Eindelijk iemand die mij Bijniervermoeidheid behandelt! Lees het tweede deel verder »

Image source:

  • hashimoto-dagboek-2010: © Ghazi-Michael Ayed