Hashimoto-Dagboek Deel 5: Hormooninstelling na de OP

De Dagen na de Schildklier Operatie

Na de Operatie aan de Schildklier had ik een paar dagen vrij om te Herstellen en ik kon deze heel goed gebruiken, omdat mijn Vermoeidheid met volle Kracht toesloeg.

In het begin was de operatie waarschijnlijk geen peulenschil, en ik kreeg of een goede Over-Functie van mijn Bijnier of deze is weer helemaal slap geworden. Helaas kan ik de Symptomen nog steeds niet goed inschatten, evenals de Hyperfunctie die optreedt bij Mij, met enorme Vermoeidheid en Zwakte.

De Schildklierinstelling gaat door

De weken daarna bracht ik door met het aanpassen van mijn Dosis, die ook tijdelijk halverwege Functioneerde. Al met al was Mijn toestand duidelijk constanter … Niet goed, maar Constanter.

Of het ging mij Constant goed ,of constant slecht, maar er was nauwelijks een heen en weer.
Maar na verloop van Tijd Realiseerde ik Mij dat na een dergelijke Operatie een Tabula Rasa
situatie wordt gecreëerd, en je niet meer zo goed kan blijven opschieten met de Hormoondosis voor de operatie. Dus ik moest beseffen dat de Dosisaanbeveling van de Chirurg misschien toch niet zo verkeerd was. Terug naar de Start en het hele Ding vanaf het begin, maar deze keer zonder Pantser. Maar vrij Klassiek met 100μg Euthyrox.

Of het ging mij Constant goed ,of constant slecht, maar er was nauwelijks een heen en weer.
Maar na verloop van Tijd Realiseerde ik Mij dat na een dergelijke Operatie een Tabula Rasa
situatie wordt gecreëerd, en je niet meer zo goed kan blijven opschieten met de Hormoondosis voor de operatie. Dus ik moest beseffen dat de Dosisaanbeveling van de Chirurg misschien toch niet zo verkeerd was. Terug naar de Start en het hele Ding vanaf het begin, maar deze keer zonder Pantser. Maar vrij Klassiek met 100μg Euthyrox.

Ondertussen is dit verhoogd tot 125μg en Ik probeer deze keer met veel geduld gedurende
Minimaal 8 Weken deze Dosis te aantehouden, ongeacht wat. De vermoeidheid kwelt Mij keer op keer, maar niet zo lang meer als voor de Operatie. Daarnaast blijf ik proberen mijn Bijnieren op te bouwen en bereik ik momenteel verbazingwekkende Resultaten met Phytocortal N. Maar daar zal ik de komende weken over Rapporteren. Zoals eerder, kan ik alleen maar zeggen dat de OP de beste Stap was. die ik ooit heb durven nemen.

De Alternatieve Medicijnen voor de Bijnierbehandeling zijn ook opvallend. Een jaar later, hoewel ik zeggen moet dat ik die niet Permanent heb genomen, want het was ook een kwestie van Kosten om deze Middelen te verkrijgen, Maar de Bijnier Test ziet er duidelijk veel beter uit. Er is Natuurlijk veel ruimte naar boven voor verbetering, maar we moeten ook niet vergeten dat ik in de afgelopen 12 Maanden, Twee Operaties heb ondergaan waardoor de Bijnieren sterk door verzwakt zijn. Het Homeopathische Middel Phytocortal N , in de Combinatie met Cytozyme AD hebben een drastische verbetering van de Algemene Gezondheid teweeg gebracht. Ik zal hier nog verder over Berichten, als ik het een tijdje heb gebruikt.

Cortisol speekseltest na de opbouw met Phytocortal
Cortisol speekseltest na de opbouw met Phytocortal

Bijniervermoeidheid & Phytocortal N

Zoals eerder vermeld, heb ik enkele pogingen ondernomen met de Homeopathische remedie
Phytocortal N en heb ik daarmee overtuigende resultaten bereikt. Tot nu toe heb ik geprobeerd om de Bijnieren op te bouwen met Cytozyme AD, Vitamine B5 en Vitamine C enz.

Helaas heb ik iets niet direct opgemerkt, hoewel Ik Natuurlijk weet dat je veel tijd moet
meebrengen om Meetbare successen te kunnen registreren. Wat dan heel anders was met
Phytocortal.

30 minuten na de eerste Dosis ging het Mij heel goed. Zonder overdrijving. Ik kon het niet
geloven en vond het een vreemd toeval. Dus ik probeerde het de volgende dag opnieuw en het Resultaat was hetzelfde. Ongelooflijk. Echter, het Effect liet na ongeveer 3 uur snel na, dus ik moest herladen. Maar Ik had een manier gevonden die Mij echt hielp om de Crashes en Vermoeidheidsaanvallen te overwinnen. Ondertussen heb ik genoegen genomen met 4x 30 Druppels en dat is prima.

De Pech staat weer aan mijn kant

Natuurlijk kon dit zo niet blijven, en heb Mij twee Wortel ontstekingen aan twee Kiezen die een
aantal dagen moesten worden behandeld. Om het nog erger te maken, moest ik ook Antibiotica innemen. Wat voor Mij altijd iets betekent dat gelijkstaat aan de Dood. Telkens als ik antibiotica moet nemen, val ik in een soort van Coma. Ik heb dan last van een Onbeschrijfelijke Zwakte en Vermoeidheid die Mij soms zelfs niet in staat stelt om het bed te kunnen verlaten … en dat op 34-Jarige Leeftijd.

En dat is precies hoe het deze keer was. Ik nam het Antibioticum slechts drie Dagen, maar al op de tweede Dag ging het al Bergafwaarts met Mij. Vandaag is het de vierde dag, na het stoppen van het Medicijn en ik voel me nog steeds erg Slecht. Bij de hele Zwakte en Vermoeidheid, komen daar Vandaag nog Problemen met de Bloedsomloop bij. Ik ben nu serieus wanhopig. Hopelijk zal dit zich weer een beetje leggen in de komende Dagen. Zodat Ik Mijn Verjaardag in het Weekeind tenminste een paar Uur kan vieren.

Het begint weer een beetje Bergop te gaan

Het gaat Bergopwaarts … tenminste als mijn Hashimoto in orde is. Ik blijf verbeteren en na elke Toename,voel Ik mij echt beter. De eerste Dag na een verhoging is eigenlijk altijd de beste, Ik voel Mij dan heel goed en ik kan deze Ziekte dan bijna vergeten. Dit wordt meestal gevolgd door, 10-14 dagen waar het mij erg slecht gaat en alleen daarna gaat het weer Bergopwaarts. Dit Schema onderscheidt zich ondertussen na elke Verhoging. Tegen het Einde van het Jaar heb ik het heus tot 175 mg Euthyrox gehaald.

TIP! Het is logisch om de Vrije Schildklierwaarden in Procenten om te zetten. Zodat u snel
een overzicht krijgt van de Feitelijke Hormoonsituatie in Uw Lichaam.

Mijn Waarden zien er als volgt uit:

FT3 (2.0-4.4) – 4.02 >>> 84.17%
FT4 (0.9-1.7) – 1.40 >>> 62.15%
TSH (0,27-4,20) – 0,02

Deze waarden zijn 175μg na 4 Weken, veel Beweging (Elke Dag of om de Dag) en nadat ik ben gestopt met Roken. Vroeger waren de Vrije Waarden zelfs rond de 90-95%, waardoor ik Mij daar ook veel beter voelde. Ik heb Mezelf echter het doel gesteld om regelmatig te Sporten, zodat het Mij na het Fietsen of Fitnesstraining het echter wel steeds slechter gaat / ging. Maar Ik wil Mij graag aan deze Taak aanpassen. Het is Interessant om te kunnen waarnemen, dat de Vrije Waarden onder belasting al netjes indutten.

En ook dat nog !?

Maar zelfs in deze Maanden was er opnieuw veel leed. Ik heb Mijzelf al een tijdje geteisterd met een Niersteen die in de Urineleider bleef Steken en zelfs na het beschieten niet wilde oplossen.

Dus helaas moest ik de Stap zetten en deze steen te laten halen. Voor Mij Persoonlijk was dit de slechtste ervaring ooit. 2 dagen in het Ziekenhuis zijn 11 Dagen geworden …. Inclusief.
Bloedvergiftiging en alle denkbare Complicaties die je maar kunt bedenken. Nou, Murphy is mijn homeboy. Huilen helpt niet, dus ik moet gewoon deze Pech accepteren. Het enige Positieve aan het Verhaal is dat Ik sinds 30 oktober 2012 (Operatiedag) niet meer Rook.

In Termen van Mijn Bijnieren en het Phytocortal heeft zich ook iets veranderd. Ik kon op de
lange Termijn geen verbetering met Phytocortal bemerken. Dus heb ik dit eerst verminderd en toen volledig gestopt. Er is niets veranderd. Ik vermoed dat de Phytocortal op korte termijn
de Vrije SD-waarden verhoogt, en daarom voelde ik toen deze verbetering in mijn Toestand.

Ik heb echter nog geen nieuwe Cortisol Speekseltest uitgevoerd, vooral omdat ik eerst Medische Rekeningen moest Betalen van enkele Duizenden Euro’s en die vervolgens indienen moest bij Mijn ziekteverzekering. Dit is altijd vermoeiend en op dit moment is het Geld altijd een beetje kort. Maar binnenkort zal ik er nog één Bestellen om te kijken of er iets is gebeurd.

Omdat Ik nog steeds vaak problemen heb met mijn Gespannen Rug, kwam ik terecht bij een
Natuurgeneeskundige, die mij werd aangeraden. Dit heeft Mij echt veel geholpen. Aangezien wij in het Uur van de Behandeling altijd wel aan praten waren, heb ik Haar Natuurlijk ook verteld over mijn problemen. Waarbij het haar opviel dat veel van mijn Klachten op een KPU / HPU (kryptopyrroluria) kunnen wijze.

Omdat Zij veel er mee bezig is, kon ze Mij er veel over vertellen. Dus ik bestelde de volgende dag een Urinetest. En hoe kan het anders zijn??? De Norm hier ging naar 6 …. alles wat daarover zit, is KPU. Mijn waarde lag bij 5.96. Dus Absoluut op de Grens. Op advies heb ik Mij Depyrrol bezorgd, en gebruik dit nu sinds een paar dagen. Ik denk dat er al een kleine verbetering bestaat, maar weet dit nog niet zeker … Lees het tweede deel verder »

Image source:

  • cortisoltest-begin2012-groot: © Ghazi-Michael Ayed
  • hashimoto-dagboek-2012: © Ghazi-Michael Ayed