Hashimoto-Dagboek Deel 7: De Darm speelt een grote Rol

Aan het Begin van 2014 moest Ik Mijzelf op het advies van mijn Huisarts, Inleveren in een
Privékliniek in Bonn. Daar zou een goede Arts moeten zijn die zich uitkend met Mijn Ziektebeeld en eventuele verdere tests en behandelingen in de Kliniek kon uitvoeren. Dat klonk al heel goed.

Meteen betekende dit voor Mij, twee keer per Week, 100 km Heen en 100 km weer Terug. Het
eerste Gesprek was veelbelovend en tenminste sprak Hij over Mijn Darm probleem en de
heldere Stoelgang. Hij realiseerde zich onmiddellijk dat het een probleem met de Galblaas
moest zijn. In de Galblaas werden meer Poliepen gevonden, en er werd Mij voorgesteld om in de nabije Toekomst afstand te doen van de Galblaas. Omdat poliepen in de Galblaas zich
ontaarden kunnen tot een Dodelijke vorm van Kanker. Dat moest Ik eerstmaal laten zakken om geen ondoordachte beslissing te maken.

Bovendien bestond Mijn behandeling uit Bioresonantie, Colon Hydrotherapie,
Ozonbehandeling en Hoge doses Vitamine Infusies. De Infusies hebben op zijn minst wat Energieop de korte termijn kunnen leveren. De Colon Hydrotherapie was zeer Onaangenaam, Duur enheeft niet veel Succes gebracht.

De Bioresonantie, was Ik zeer verrast over. Niet alleen dat de Beoefenaar duidelijk Mijn Pijnen
diagnosticeert had, zonder dat Zij van Mij op voorhand een indicatie had ontvangen. Maar ook het Feit dat Zij Mij had behandeld met betrekking op mijn Herpes, en dit nu sinds twee Jaren niet meer opgedoken is. En zelfs hier heb ik in de eerdere jaren bij geleden, waar ik tenminste 6 keer in het Jaar onder een krachtige Lippen Herpes leedt.

Bioresonantie heeft ook de meerdere Wortel dode Tanden aan het licht gebracht, die Mij
problemen samen met de Kwik veroorzaken Deze kwesties betreffen Mij heel erg, maar er lopen nog vele onderzoeken parallel, zodat Ik Mij daar op het moment niet verder mee bezig hou.

De Darm maakt Problemen

Omdat Ik nog steeds enorme Problemen had met het Spijsverteringsstelsel, heb ik Mijzelf op
onvertraagbaarheden laten Testen in het Ziekenhuis van Aken. Met Tussenpozen van twee
Weken werden H2-Ademtests uitgevoerd voor mogelijke Lactose en Fructose Intolerantie. Beide waren Negatief, hoewel Ik tijdens de Test ernstige Symptomen had. Ook werd een Ademtest met Glucose uitgevoerd om een Dunne Darmkwaal uit te sluiten. Deze Test was ook Negatief, hoewel tijdens de Test Symptomen aanwezig waren.

Naast de Ademtests werd de Darmflora opnieuw bepaald en dit leek helaas niet zo goed. Het
geeft grote verschillen in Tests voor Darmflora Status, en dit niet alleen in Termen van Prijzen. De Beste en meest Gedetailleerde Darmflora-Test kan worden besteld bij Medivere
(GanzImmun).

Hashimoto Darmflora

Over het algemeen werden te weinig Lactobacillen, Bifidobacteriën en E. Colibacteriën
gemeten in Ontlasting. Daar voor in plaats waren de Histamine producerende Clostridia, en
Candida Albicans in grote getallen aanwezig in de Ontlasting.

Het was dus duidelijk dat ik opnieuw een Candida-behandeling moest starten, inclusief een
Dieet. De behandeling was gepland voor 2 Weken.

Na de Klassieke behandeling met Nystatine-Tabletten en Nystatine Suspensie heb Ik nog drie Weken Natuurlijke Antischimmelmiddelen eraan gehangen. Ik Gebruikte Candida-ondersteuning, Caprylzuur, Grapefruitzaadextract, Lapacho thee en Knoflook. Er stonden ook
veel Probiotica op het Programma, maar mijn Symptomen, vooral de Vermoeidheid en Zwakte, zijn Dramatisch verslechterd door Probiotica.

Dit betekende dat ik de Probiotica inname moest opgeven. Niemand kon echter verklaren
waarom het nemen van Probiotica Mijn Gezondheid enorm verslechterde. Of dit te wijten was
aan de Histamine-intolerantie en de Histamine-vormende Bacteriën in de Probiotica, of
misschien meer aan Mijn Lekkende Darm? Niemand was in staat om deze Vragen te
Beantwoorden. Dus het werd Tijd om meer over het Onderwerp te leren.

De Schildklier instelling werkt niet

De Schildklier instelling werkte ook niet zo. Ik heb bijna elke denkbare combinatie van T3 en T4 geprobeerd, maar er was geen acceptabele Conditie te bereiken met Synthetische
Schildklierhormonen. Zoals eerder, zorgde een zeer sterke overvloeding ongeveer 60 Minuten na inname van Hormonen voor veel Problemen. Maar ook de Vermoeidheid, Zwakte en de slechte Spijsvertering waren erg lastig voor Mij. Het liefst was ik gelijk overgestapt op
Natuurlijke Varkenshormonen, maar mijn Dokter was niet blij met Mijn Plan en wilde mij dan
ook geen Recept uithandigen.

L-Thyroxine alleen Werkte helemaal niet. Hoewel de niveaus toenamen, verslechterden de
Symptomen merkbaar. Het Gewicht en Vetpercentage stegen permanent aan, de Spijsvertering haperde en de Vermoeidheid was enorm toegenomen. Met extra Inname van Thybon verbeterde de meeste Symptomen, maar Ik reageerde veel extremer op Voedingsmiddelen, Ik was erg Bleek met donkere Ogen Kringen, en Ik had problemen met de Bloedsomloop en kon nauwelijks Slapen.

De Bijnieren bleven waarschijnlijk hier een centrale Rol spelen. Sinds enige tijd was Mijn Pols
ook erg Laag, en viel gedeeltelijk tot onder de 45 Slagen per Minuut. En de
Lichaamstemperatuur was meestal onder de 36 Graden.

Voor diegenen die het mogelijk Interesseert, hier is een kort overzicht van mijn Doseringen en Splitsingen in 2014:

19.02.2014

Krap 7 Weken 100 LT en 15 Thybon ( 50 LT + 5 — 2,5 — 2,5 — 50 LT + 5)
Totale Hormoon hoeveelheid: ca. 145 LT

TSH ( 0,4-4,00 ) — 0,81 µlU/ml
ft3 ( 2,3 – 4,2 ) — 3,5 pg/ml — 63,16%
ft4 ( 0,8 – 1,8 ) — 0,94 ng/dl — 14%
rt3 ( < 614 ) — 257 pg/ml

Mijn Toestand: Het Gaat … een beetje Moe, Slechte Nachtrust, Driemaal s’Nachts eruit,
Kortademigheid en enorme Voedselproblemen. Moe na het Eten, Problemen met de
Bloedsomloop enz.


5 Weken onder: 125 LT + 10 Thybon 4 voudig gesplitst

TSH (0,4-4,00) – 0,04 µlU/ml
ft3 (2,3 – 4,2) – 3,4 pg/ml – 57,9%
ft4 (0,8 – 1,8) – 1,23 ng/dl – 43%
rt3 (< 614) – 232,6 pg/ml

Mijn Toestand: Niet zo goed…. Totale UF-Symptomen. Haarverlies, Lage Pols, Bevriezing, Broze Nagels, Vermoeidheid en Zwakte, Darmproblemen en, en, en.


07.07.2014

7 Weken onder: 150 LT (2 voudig gesplitst – s’Morgens en s’Middags 75)

TSH (0,4-4,00) – 0,1 µlU/ml

ft3 (2,3 – 4,2) – 3,26 pg/ml – 50,53%
ft4 (0,8 – 1,8) – 1,37 ng/dl – 57%
rt3 (< 614) – 432,9 pg/ml

Mijn Toestand: Een steeds betere Conditie …. Na 10 Weken weer slechter. Vermoeidheid, Lage Pols, Bevriezing, Gewichtstoename, Enorme Constipatie, daardoor Kortademigheid etc


31.10.2014

150 LT (Complete Avondinname op de Bedrand)

TSH (0,27-4,20) – 0,26 µlU/ml
ft3 (2,0 – 4,4) – 2,63 pg/ml – 26,25%
ft4 (0,9 – 1,7) – 1,75 ng/dl – 106%

Mijn Toestand: Eerst heel goed daarna weer langzaam slechter. Aan het einde Totale Uitputting, die is bevestigd door de Waarden. Gewisseld naar een Nachtelijke inname om 4-5 uur s’Morgens / s’Nachts.


28.11.2014

150 LT s’Morgens + 2,5 Thybon s’Middags

TSH (0,27-4,20) – 0,02 µlU/ml
ft3 (2,0 – 4,4) – 3,0 pg/ml – 69%
ft4 (0,9 – 1,7) – 1,72 ng/dl – 102%

Mijn Toestand: Een Catastrophe ! Moe en Kapot

Galblaas, Poliepen en de Darmflora

De Darm bleef steeds meer Problemen veroorzaken, maar het waren niet alleen de voor de
hand liggende dingen zoals de Stoelgangkleur en Consistentie die Mij zorgen baarden, maar ook het Feit dat Ik nu reageerde op elk soort Voedsel. De Maag was opgezwollen en na elke Maaltijd werd ik extreem Zwak en Moe.

Afhankelijk van wat ik had Gegeten, duurde deze toestand meerdere Dagen, dus Ik kon niet
Werken of mijn andere verantwoordelijkheden, zoals Familie en Huishouden, vervullen.

Het was ook moeilijk om precies te begrijpen wat de Symptomen waren, aangezien Ik op een
Lepel Rijst precies zo reageerde als op een Histamine-bom in de vorm van Salami of Tomaten. Ik wist niet wat het probleem precies was. Waren het de Voedselintoleranties? Of een verkeerde Schildklierinstelling die vervolgens leidde tot dergelijke Darmklachten? Niemand kon het Mij vertellen.

Naast de aanpassing van de Schildklier, moest ik aandacht blijven schenken aan het
Darmprobleem en heb ik opnieuw verschillende Afspraken gemaakt voor een Echografie van de Galblaas. Ten slotte had ik vijf Galblaas Echografieën bij verschillende Artsen, en kreeg Ik in totaal Drie verschillende Meningen en/ of Diagnoses :). Twee waren er zeker van dat het
Galstenen waren. Twee andere Artsen diagnosticeerden bij Mij Galblaaspoliepen. De vijfde Arts zag alleen Gallengries, die echter onschadelijk moest zijn. Nogmaals, de verwarring was groot enhet maakte de beslissing niet gemakkelijker voor Mij, wat uiteindelijk met Mijn Galblaas zou moeten gebeuren.

Maar Ik Maakte Mij zorgen dat het Poliepen zou kunnen zijn. Deze zouden uiteindelijk kunnen leiden tot Galblaaskanker, daarom zou Ik niet te lang moeten wachten om tot een beslissing te komen.

Op mijn aandringen werden de Ontlasting en Pancreatische Elastase opnieuw onderzocht. Het Elastase was 110 en dus in het Insufficiëntiegebied. Nog een Probleem erbij :/ .Waarom was de Alvleesklier nu ook gestopt met haar Functie? Mijn keuze was mijn reeds lage Energieniveau, een groter probleem in de Darm of de Galblaas.

En nogmaals, Niemand kon er iets over zeggen, behalve dat het zonder een duidelijke reden
bestond, dat de alvleesklier zijn werk heeft ingesteld. Ik kon alleen nog wonderen over
dergelijke Uitspraken. En Ik probeerde opnieuw om het verder te onderzoeken. Een paar Dagen later kreeg ik mijn Darmflora Test binnen, die er zo uitzag:

Darmontsteking en Darmflora voorbij

De Candida Schimmel en Clostridia waren blijkbaar verdwenen en de Bifidobacteriën waren
terug in het groene Bereik. In ruil daarvoor was het aantal Enterokokken verminderd.

Verder ontbraken Lactobacillen en had de ontlasting pH nog steeds een sterk Alkalisch bereik. Blijkbaar had de Candida-Behandeling en een kort Candida-Dieet tegen de Candida toch gewerkt. Waarom de Clostridia weer in de Norm was, was Mij echter een Raadsel, omdat Ik er actief niets tegen had gedaan.

Alfa-1-Antitrypsine bevond zich Binnen de Normale grenzen en duidde, tegen alle
verwachtingen in, niet op een Lekkende Darm.

De ß-Defensin-2-Marker vertoonde echter een Ontsteking van het Darmslijmvlies, die ik bij druk op mijn linker Abdominale helft duidelijk opmerkte. Maar ook het Vetgehalte toonde duidelijk aan, dat iets met mijn vetvertering niet Functioneerde.

Darmflora Test Candida behandeling

Dus er was duidelijk iets fout en hoewel mijn Darm er volgens de Artsen perfect uitzag op elke Colonoscopie. Gedurende deze tijd nam ik een verscheidenheid aan Probiotica om de Darmflora weer te herbouwen. Dit leek echter niet goed te werken en de Probiotica zorgden ervoor dat ik Mij nog slechter voelde. Omdat ik deze nog steeds niet verdragen kon.

Ik had constant een Lekkende Darm Syndroom in mijn hoofd rond malen. Omdat het vaker
voorkomt bij deze Darmaandoening, dat de Patiënt geen Probiotica kan verdragen. Dit komt
vooral omdat de Darmbacteriën de Darmbarrière kunnen passeren en in de Bloedbaan terecht kunnen komen. In dit geval is het Immuunsysteem overweldigd, en het komt tot een
verscheidenheid aan Symptomen.

Lekkende Darm Syndroom
Calprotectin en Elastase

Het volgende Ontlastingsonderzoek enkele maanden later liet zien dat de Darmflora nog steeds goed uit balans was.

De Enterokokken hadden blijkbaar moeite zich in de Darm te Nestelen, ondanks het Feit dat ik naast Symbioflor 1 ook een Tweede Preparaat (Arctibiotic Select) innam. De Clostridia zijn weer in aantal gegroeid en de Stoel pH was nog steeds te Alkalisch. Volgens Mijn Arts zou de goede Darmbacterie niet tot rust kunnen komen, zolang de Stoel pH zo hoog uitvalt. Ze kon Mij echter niet vertellen hoe de pH-waarde naar een Normaal Niveau kon worden verlaagd.

Het Vetgehalte in de Ontlasting in deze Test was zelfs hoger dan voorheen en dit hoewel de
Pancreatische Elastase plotseling weer heel goed in de standaard was. Het paste alles niet
samen.

Het Elastase kon niet zo erg variëren. En als het Elastase deze keer meer dan 400 was, rijst de Vraag op waarom er nog zoveel Vet in de Ontlasting zat. De ß-Defensin-2-Waarde was weer Normaal, maar het Calprotectin was significant verhoogd. Mijn Darm leek te worstelen met een Ontsteking en helaas kon niemand erachter komen wat de Oorzaak was.

In september had Mijn Huisarts Mij opnieuw doorverwezen naar een Gastro-enteroloog. En
voor het eerst in mijn lange Artsen Marathon kwam ik bij een jonge Dokter terecht die zijn Vak tenminste begreep. Hij luisterde aandachtig en deed een paar Onderzoeken en bepaalde
verschillende Bloed- en Ontlastingswaarden. Opnieuw was mijn Pancreas-Elastase
Angstaanjagend. Dit lag bij 19.6!

De Dokter vertelde Mij dat hij nog nooit zo‘n lage Waarde had gezien en de Situatie niet kon
verklaren. Vervolgens werd een MRCP uitgevoerd in een Röntgen Laboratorium om uit te sluitendat mijn Galkanalen werden geblokkeerd door stenen of dergelijke. Dit was niet het geval.

Opvallend was echter dat bij elk, groot Bloedbeeld in dit Jaar. Sommige Waarden constant
opvielen. Hemoglobine, Hematocriet en Erytrocyten waren altijd onder de Norm. Nadat ik deze Waarden een tijdje had bestudeerd, Realiseerde ik Mij dat deze tekortkomingen wijzen op een Ijzertekort, waarbij mijn Ijzer- en Ferritine Gehalte eigenlijk altijd onopvallend en High-end zijn. Slechts één keer waren deze Drie Waarden in de Norm. Dit was na mijn twee Weken durende Candida behandeling. Toeval? Of is de Candida-Schimmel verantwoordelijk voor dit Tekort?

Wat doet de Bijniervermoeidheid?

Ook dit Jaar leek ik niet in een groen bereik te komen. Mijn Gezondheid werd erger en erger. De Voedselintoleranties maakten het mij Moeilijk, maar ook de Constante Zwakte en Vermoeidheid lieten geen ruimte over, voor een redelijk Normaal Leven.

Inmiddels kon ik nauwelijks raden welke Symptomen voortkwamen uit de Hashimoto,
Bijniervermoeidheid, Voedselintolerantie of Candida-schimmel. Wat het zoeken alleen maar
moeilijker maakte. Ik besloot opnieuw een Cortisol Speekseltest uit te voeren, om te kijken of er iets met mijn Bijniervermoeidheid was gebeurd.

Helaas was het Resultaat, net als in de afgelopen 8 Jaar, niet erg prettig:

Cortisol Speekseltest Bijniervermoeidheid

Mijn Bijnieren Produceerden nog steeds veel te weinig Cortisol om Mij genoeg Energie te
kunnen leveren. Bij zulke lage Cortisolgehaltes was het niet verrassend, dat de
Schildklierinstelling erg moeilijk of bijna onmogelijk was.

Iets in mijn Lichaam liet mijn Bijnieren zo Uitputten, en Niemand kon Mij helpen een uitweg uit deze ellende te vinden. Mijn Persoonlijke gok was, dat de Oorzaak van Mijn Toestand en alle Symptomen in de Darm te vinden was.

Een Vreemde Ervaring met Antibiotica

Omdat Mij al geruime tijd,terugkerende Amandel ontstekingen plaagt, was er in oktober
eindelijk de Tijd gekomen om Afscheid te nemen van de Amandelen. Deze waren eigenlijk altijd Rood, Ruig en maakten Klachten. Misschien waren de Amandelen verantwoordelijk voor een soort van langdurige Stress in het Lichaam en Verzwakten zo de Bijnieren. Mogelijk, maar Niemand wist het precies.

Omdat de Amandelen echter vlak voor de Operatie zwaar ontstoken waren, moest ik helaas een Antibioticum innemen, omdat er geen Operatie kon plaatsvinden. Al na het innemen van de Tweede Tablet voelde Ik Mij plotseling veel beter. Het was opvallend dat ik van het ene moment op het andere, bijna geen Voedselproblemen meer had. Ik kon het nauwelijks geloven en begon opnieuw Onderzoek te doen en kwam weer uit op de Dunne Darm Bacteriële overgroei. Zijn Dikke Darm Bacteriën doorgedrongen tot in de Dunne Darm en veroorzaken zo veel schade en zorgen voor Constante Ontstekingen.

Helaas voelde Ik Mij een paar dagen zo slecht, als eerst. Maar deze Ervaring kon geen Toeval zijn. Dus ik ging naar Bochum naar het Stadsziekenhuis om een Lactulose-Ademtest, inclusief Methaan te laten testen. Naar verluidt, is dit Ziekenhuis gespecialiseerd in de Diagnose van de Dunne Darm Bacteriële overgroei, maar Ik kreeg een Totaal andere indruk, en Ik werd door Nietsvermoedende Studenten verzorgd.

Deze Test was ook Negatief. Zo Negatief dat het vrij duidelijk was dat ik een zogenaamde Non-Responder was. Dat wil zeggen, dat Mijn Darmflora niet Gemetaboliseerde Suikers in H2 omzet, en het zou daarom voor Mij niet mogelijk om Voedselintolerantie te kunnen Detecteren via de Ademtest. Nou,Geweldig. :/

Al met al geen heel leuk Jaar. Maar het komende Jaar 2015 is zeker beter … Dit kan ik al
vooropstellen. Lees het tweede deel verder »

Image source:

  • Darmflora-1-2014: © Ghazi-Michael Ayed
  • Darmflora-2.2-2014: © Ghazi-Michael Ayed
  • Darmflora-2.1-2014: © Ghazi-Michael Ayed
  • Darmflora-3.1-2014: © Ghazi-Michael Ayed
  • Darmflora-3.2-2014: © Ghazi-Michael Ayed
  • cortisol-augustus-2014: © Ghazi-Michael Ayed
  • hashimoto-dagboek-2014: © Ghazi-Michael Ayed