12 belangrijke tips: Hoe Hashimoto’s thyroïditis te controleren

Vooral nadat de Diagnose van Hashimoto’s Thyroïditis is gesteld, blijft de Patiënt vaak met veel vragen zitten. Moet ik nu mijn hele leven medicijnen innemen? Zal het ooit weer in orde komen? Waarom ben ik helemaal ziek geworden? Hier zijn 12 belangrijke Tips voor het omgaan met deze Ziekte die u kunnen helpen om weer gezond te worden.

1. In de beginfase kan het Auto-Immuunproces nog steeds worden gestopt

Duitse Artsen en Endocrinologen zijn voor het grootste deel alleen achter de symptomatische behandeling van Hashimoto Thyroiditis aan, en niet naar de werkelijke Oorzaken van deze Ziekte.

In de regel krijgt de Hashimoto Patiënt slechts een T4 supplement zoals L-Thyroxine of Euthyrox voorgeschreven, en daar eindigt de behandeling meestal al.

De reden is waarschijnlijk de verouderde status van kennis van de Studietijd. gecombineerd met een niet-waargenomen Training over het Onderwerp. Daarom is voor veel Artsen niet bekend, dat het Auto-Immuun Proces kan worden gestopt door verschillende Middelen en Maatregelen. Of op zijn minst aanzienlijk verbeterd kan worden, zonder dat de Patiënt een leven lang afhankelijk is van schildkliermedicatie en niet gewoon de oorzaken negeren.

In werkelijkheid kan het Autoimmunproces tegengehouden worden en in het beste geval ook een rechtsomkeert maken, als de Oorzaken van het ontstaan erkend zijn en de Triggers worden geëlimineerd. Verdere informatie is te vinden onder het Onderwerp: Oorzaken.

2. Repareer Uw Darmen en Herstel zo Uw Darmfunctie

De Darm weer in balans te krijgen is de sleutel bij alle Auto-immuunziekten. Omdat ongeveer 60-80% van het Immuunsysteem zich in het Microbioom van het Menselijke Spijsverteringskanaal bevindt. Als de Darm als gevolg van verkeerde Voeding, zoals Gluten, Zuivelproducten, Tarwemeel, Suiker of Zware metalen ontstaat er een lek (Leaky Gut). Zo raken verschillende Toxinen, Schimmels, Virussen, Bacteriën, Ziektekiemen en Voedseldeeltjes in de Bloedbaan, waardoor Ontstekingen, Voedselintoleranties en overmatige Immuunreacties ontstaan. Dit moet in elk geval worden vermeden. Omdat anders de behandeling van Hashimoto’s Thyroïditis op de lange termijn niet kan slagen.

3. Vindt een uitgebalanceerd Dieet dat voor u werkt

Bij Hashimoto’s Thyroïditis is het bijzonder belangrijk om aandacht te besteden aan een gezond Dieet. Omdat bepaalde Voedingsmiddelen een terugval kunnen veroorzaken en zo Uw Gezondheid kunnen verslechteren. De kunst hierbij is om erachter te komen welke Voedingsmiddelen problemen veroorzaken voor Uw Gezondheids en Spijsvertering. U vindt veel nuttige Tips en Informatie over Voeding, verschillende Diëten en Voedingspatronen onder het Onderwerp: Hashimoto en Voeding.

Als u voor een bepaald Dieet gekozen heeft, moet u nog steeds een Voedingsdagboek bijhouden, om eventuele Probleem Voedingsmiddelen snel bloot te stellen. Omdat er zelfs bij het Gezondste Dieet Problemen kunnen optreden.

4. Informeer uzelf in Detail over Uw Ziekte

Schildklierpatiënten worden vaak verkeerd begrepen en vals behandeld. Sommige Artsen zullen proberen u ervan te overtuigen dat u een Hypochonder bent en dat het waarschijnlijk het beste is om Antidepressiva in te nemen om Uw Psyche te kalmeren. Dit mag u niet geloven, want het is niets anders dan het standaard antwoord van vele Artsen als ze geen antwoord op Uw problemen kunnen vinden. Luister goed naar Uw eigen Lichaam, en vertrouw niet op Iemand die niet weet hoe u zich voelt en welke Symptomen u teisteren.

Alleen u kunt uzelf uiteindelijk helpen. Lees meer over Uw Ziekte en de werking van de Schildklier, lees Boeken over het Onderwerp van Hashimoto’s Thyroïditis, zoek het Internet af en Communiceer met andere getroffen Mensen. U krijgt zo Informatie, die geen enkele Dokter u kan geven. De beste Resultaten bij de behandeling van Hashimoto’s Thyroïditis zijn Patiënten die goed geïnformeerd en toegewijd zijn. Probeer de Ziekte te begrijpen, en vooral de Oorzaken ervan, en zo zult u snel weten wat u moet veranderen, om u beter te voelen.

5. Documenteer Uw Bloedwaardes en Symptomen

Om Uw Schildklier en Hashimoto beter te begrijpen, is het zinvol om Uw Symptomen en Laboratoriumwaarden in Digitale of Analoge vorm vast te leggen. Op deze manier kan men altijd duidelijk begrijpen en nakijken, op welk tijdstip onder een bepaalde Hormoon Dosering welke Symptomen verschenen. Deze Informatie is waardevol voor zowel de Patiënt als ook voor de behandelend Arts, als het gaat om de behandeling van Uw symptomen en Klachten. Deze Procedure bespaart u veel tijd in de Hormooninstelling.

6. Neem Uw Schildkliermedicijn op tijd, regelmatig en nauwgezet

Zodra u Uw Hashimoto-Diagnose heeft ontvangen, moet er een Hormonale Therapie met Schildklierhormonen zo snel mogelijk worden gestart om de ontbrekende Hormonen te vervangen en verdere problemen te voorkomen. Hoe langer een Hypofunctie van de Schildklier voorligt, hoe moeilijker of vervelender het wordt om het weer onder controle te krijgen.

Zodat Schildklierhormonen hun werk kunnen doen zoals ze zouden moeten, moeten enkele dingen in Uw gedachten worden gehouden:

  1. Neem Uw Schildklierhormonen op een lege Maag in met een Glas Water. Als u Uw Hormonen splitst of tendierst voor de nacht inname, moet u ervoor zorgen dat u Twee uur van tevoren niets meer eet, om een opname van de Hormonen niet te beïnvloeden. Dit geldt voor de Inname van T4 (L-Thyroxine, Euthyrox, enz.). Bij de inname van T3 (Thybon) is een afstand van 30 minuten voldoende.
  2. Ook moet er 30-60 minuten gewacht worden na de inname van het Hormoon, om een soepele Hormooninname te garanderen.
  3. Voedingssupplementen mogen niet eerder dan Twee Uur na Inname van het Hormoon worden ingenomen. 4 uur zou nog beter zijn.

7. Ken Uw eigen Mineraal- en Vitamine Balans.

De Schildklier heeft bepaalde Mineralen en Vitamine nodig om zijn functie te behouden. Vaak hebben Hashimoto-Patiënten een tekort aan veel van de Voedingsstoffen die ze dringend nodig hebben. Deze omvatten Selenium, Zink, Vitamine D3, B-Vitamines, Ijzer- en Omega 3-Vetzuren. Diëten, ongezonde Voeding, extravagante Levensstijlen en geografische oorsprong dragen vaak bij aan de ontoereikende Voeding van de Patiënt.

Een goede balans van alle Voedingsstoffen zorgt er niet alleen voor dat de Schildklier voldoende Schildklierhormoon kan produceren, maar ook dat zowel de T4 als T3 elke Cel van het Lichaam kan helpen de Energie te gebruiken die nodig is voor Biologische basisprocessen.

In ieder geval is het verstandig om Uw Arts te raadplegen, welke Voedingssupplementen zinvol zijn en in welke Dosering. Het is het beste om een Mineralen- en Vitaminecontrole in Volbloed uit te voeren. Op deze manier bent u aan de veilige kant en kunt u geschikte Voedingssupplementen innemen.

8. Bouw een vertrouwende en respectvolle relatie op met Uw Arts.

Het belangrijkste is om een goede Arts te vinden die langdurige ervaring heeft met Schildklieraandoeningen. Als dit het geval is, is het erg belangrijk om een eerlijke en respectvolle relatie met hem op te bouwen. Omdat deze Arts u waarschijnlijk voor een lange tijd zal vergezellen.

Daarom is het des te belangrijker om een Arts te hebben die goed naar u luistert en voor u zorgt. Probeer Uw Arts zo goed mogelijk te helpen, door hem gegevens te verstrekken over Uw Symptomen en Klachten, om zo zijn werk gemakkelijker te maken. Bovendien verkort dit de tijd die de Arts moet besteden om Uw Symptomen te herkennen.

9. Luister goed naar Uw Lichaam want Wij zijn allemaal Uniek.

Misschien zijn de Symptomen die u ervaart niet goed onderzocht of gedocumenteerd. Maar dat betekent niet dat ze niet echt zijn en bestaan. Ze zijn het, maar u zult wat meer tijd en energie nodig hebben om de Symptomen te doorgronden met behulp van Uw Arts.

Hoewel sommige dingen en maatregelen die voor veel andere Hashimoto-Patiënten werken niet voor u werken, is het ook goed. We zijn allemaal verschillend en des te belangrijker is het om naar jezelf te luisteren, en waar te nemen wat het lichaam u wil vertellen en het te implementeren.

Dat klinkt misschien een beetje Esoterisch, maar in de praktijk werkt dit redelijk goed. Als het Lichaam bijvoorbeeld geen Koper heeft, krijgen Mensen een sterke drang om Chocolade en Noten te eten of om Koffie te drinken. Deze Voedingsmiddelen bevatten veel Koper en geven het Lichaam de Voedingsstoffen die het op dat moment nodig heeft. Dit zijn voorbeeld signalen die het Lichaam verzend en mag daarom ook niet worden genegeerd.

10. Verminder Stress en probeer dingen gemakkelijker te maken

Stress is één van de veroorzakers van Auto-immuunziekten. In tijden van hoge Stress, veranderen zowel de Hormoonbalans als ook het immuunsysteem – en dit natuurlijk niet ten goede. Vermijd Stress en werk eraan om iets positiever door het leven te gaan.

Begin met kleine Problemen aan te pakken en durf in het verdere verloop aan de grotere te werken. Probeer vaker te lachen, en alles niet zo grimmig te zien. Uw Lichaam zal zich bedanken, omdat u zich beter begint te voelen.

11. Beweegt u zich – ook al is het maar een beetje

Fysiek actief zijn en regelmatig sporten is absoluut noodzakelijk om een Gezond Lichaam en een goed humeur te behouden. Het hoeft niet de zweterige uithoudingsSport te zijn, die voor veel Hashimoto-Patiënten niet haalbaar is.

Wandel een beetje, of Loop tenminste Dagelijks in de frisse lucht. Dit zet de Spijsvertering in beweging, Maakt het Hoofd vrij, en het bevordert de Bloedsomloop. Vaak wordt vergeten, dat Sporten met Hypothyreoïdie leidt tot sterk afnemende Hormoonspiegels in het Bloed en dit mogelijk moet worden gecorrigeerd met een overeenkomstige Dosis.

12. Sluit u aan bij Zelfhulpgroepen in Forums en op Facebook

Er zijn ontelbare Mensen Wereldwijd die lijden aan Hashimoto’s Thyroïditis of aan Hypothyroïdie. Deze Mensen delen vaak hun Ervaringen en hun nuttige Tips in Discussieforums of in Facebook-groepen. Op deze manier is er de mogelijkheid om zich rechtstreeks uit te wisselen over specifieke onderwerpen en zo te leren van de fouten van anderen.

Bovendien is de uitwisseling met gelijkgezinden Mensen goed voor de eigen Psyche. Omdat, in tegenstelling tot gesprekken met Artsen, gelijkgezinde zich beter begrepen voelen en zo onderwerpen kunnen behandelen, wat door Artsen vaak als onzin wordt gezien.

Image source:

  • belangrijke-tips-voor-hashimoto-thyroiditis: © fotomek – Fotolia.com