Hallo, mijn Naam is Hashimoto en Ik ben … tekst die onze situatie goed beschrijft

Ieder van ons Hashimoto patiënten herkent het: Je voelt je weer slecht, Je komt niet op gang, Voortdurend Moe zijn, en de Buitenwereld toont geen begrip voor deze Ziekte,die niemand wil begrijpen. Het verraderlijke van Auto-immuunziekten is, dat je het de Betrokkenen niet aanziet dat ze Ziek zijn, en zich slecht voelen.

Of het nu Familie, Vrienden of de Partner zijn ….. Vaak is het niet gemakkelijk duidelijk te maken, hoe u zich voelt met Hashimoto’s Thyroiditis. En waarom men nu maar zo is zoals u bent.

Sinds enige tijd struikel je op het internet af en toe over een zeer interessante Tekst, waarvan de Auteur helaas onbekend is. Maar wiens woorden onze situatie perfect beschrijven.

Zonder uitzondering, had Iedereen die Ik Persoonlijk deze tekst heb gestuurd plotseling aanzienlijk meer besef en begrip, van mijn situatie. En zij hebben ook begrepen, dat het bij de Ziekte, Hashimoto Thyroiditis niet alleen over Gewichtstoename en broze Nagels gaat, maar dat het ook werklijk niet makkelijk is om te Leven met deze Ziekte.

Om die Reden wil ik Jullie deze Tekst niet onthouden:

Hallo, mijn Naam is Hashimoto.

“Ik ben een onzichtbare Auto-immuunziekte die Jouw Schildklier aanvalt en een Subfunctie veroorzaakt.

Ik maak nu deel uit van Jouw leven. Als je een Subfunctie hebt, ben ik misschien wel de Oorzaak. Ik ben # 1 om deze reden!

Ik ben zo verraderlijk – ik kom niet altijd in Jouw Bloedwaarden. De mensen om je heen kunnen Mij niet zien of horen, maar JOUW lichaam kan Mij voelen.

Ik kan JOU overal aanvallen, precies zoals ik het leuk vind. Ik kan Pijn veroorzaken en als Ik in een goede bui ben, zorg ik ervoor dat alles Pijn doet.

Weet Je nog wanneer Je door het Leven ging vol Energie en plezier had ???

Wel, ik nam die Energie van Jou af en gaf je uitputting er voor terug. Dus, probeer Plezier te hebben !!!

Ik beroof Je van Jouw slaap en geef je een Beneveld gevoel en een Gebrek aan Concentratie.

Ik kan ervoor zorgen dat Jij 24 uur per Dag, 7 Dagen per Week wilt Slapen. Of juist Slapeloosheid wil veroorzaken.

Ik laat Jouw Innerlijk beven, zorg dat het te Koud of te Heet voor Jou is, terwijl alle anderen dat niet voelen.

Ik laat Jouw Handen en Voeten zwellen, Jouw Gezicht, Jouw Oogleden, gewoon alles.

Ik Trigger Angsten en Depressie of andere Mentale problemen.

Ik laat Jouw haar Uitvallen, Droog en Broos maken, Acne veroorzaken, een Droge Huid … voor mij bestaat er geen Limiet.

Door Mij kom Jij in Gewicht aan, ongeacht wat Jij Eet, of hoe vaak je Traineert. Dankzij Mij zal het Gewicht blijven. Maar Ik kan er ook voor zorgen, dat Je te veel Gewicht verliest. Daar ben ik niet kieskeurig over.

Soms vergezellen mijn Vrienden, de andere Auto-immuunziekten Mij, zodat u nog meer zwoegen moet.

Als Je iets gepland hebt of Je hebt zin in een geweldige Dag, dan kan ik je Dwarsbomen. Je hebt Mij niet gevraagd om naar Jou toe te komen. Ik heb Jouw om verschillende Redenen geselecteerd:

Het Virus of de Virale Ziekten die Jij had en waarvan Je nooit echt bent Hersteld, of noodloten (Stress vind ik vooral leuk). Misschien ben Ik al een tijdje in Jou Familie. Wat de reden ook is, IK ben hier en IK zal ook blijven.

Je gaat naar de dokter om Mij kwijt te raken ??????? Ik zal proberen niet te lachen. Maar probeer het. Je zult naar vele Artsen moeten gaan tot je er één vindt die MIJ vindt …….. en die die weg kent met MIJ.

U krijgt de verkeerde Medicijnen, Pijnstillers, Slaappillen, Stimulantia voorgeschreven. Als U hen vertelt dat u Angstig en Depressief bent, krijgt u nog Antidepressiva erbij.

Er zijn zoveel manieren waarop ik Jou Misselijk en ellendig kan maken. De Lijst met Symptomen is oneindig – Hoge Cholesterol, Galblaas probleem, Hoge Bloeddruk, Spier-en Gewrichtspijn, Oogproblemen, Bloedsuikerspiegel, Hartproblemen,Hart ritme stoornissen. Dat ben Ik waarschijnlijk allemaal. U kunt niet Zwanger raken of U had een miskraam ? Dat was Ik waarschijnlijk ook!

Kortademigheid of Ademnood ? Ja, ben Ik waarschijnlijk. Lever-enzymen te hoog? Ja, Ben ik waarschijnlijk ook. Tand- en Tandvleesproblemen? Ik zei toch al dat deze Lijst eindeloos is. Je krijgt Massages en ze vertellen Jou, dat als je genoeg Slaapt en aan Sport doet, het zal verdwijnen.

Zij zullen U vertellen, Je moet Positief denken, je zult bij de Bloedafname, geprikt of gestoken worden. Maar bovenal, zal U NIET serieus worden genomen als U probeert een groot aantal Artsen te vertellen, hoe Ik Jouw verzwak en hoe slecht Jij je voelt. U zult waarschijnlijk steeds weer horen van deze (nietsvermoedende) Artsen, U moet een Psychiater raadplegen.

Je Familie, Vrienden en Collega’s zullen naar Je luisteren totdat ze het niet meer kunnen aanhoren. wat Ik met Jou doe, en Hoezeer ik Jou verzwak. Sommigen zullen zeggen: “Oh, Je hebt alleen een slechte Dag”. En Zullen dingen zeggen als: “Als je gewoon opstaat, beweegt, naar buiten loopt en iets onderneemt zul je je beter voelen”. Ze zullen niet begrijpen dat IK de Motor van Jou afneem, die Jouw Lichaam aandrijft, en IK ervoor zorg dat je dat NIET KUNT doen.

Ze zullen beginnen te praten achter Jouw Rug om. Ze zullen Jou een Hypochonder noemen, terwijl je langzaam je waardigheid verliest 🙁 en probeert om het hun duidelijk te maken. Vooral als Je je in het midden van een Gesprek bevindt met “Normale” Mensen, en je niet eens meer weet wat je nou wilde zeggen.

Dan hoor je dingen als: “Oh, mijn Grootmoeder had dat ook, en het gaat goed met haar met Medicijnen”. Je probeert wanhopig uit te leggen dat elk Persoon anders is. En alleen omdat het Medicijn helpt bij deze Grootmoeder wil dat nog niet zeggen dat het Jou zal helpen. Ze zullen niet begrijpen dat deze ziekte Jouw Lichaam van Top tot Teen beïnvloedt, en dat elk van Jouw Cellen en Jou Lichaam en elk van Jou Organen de juiste Dosis, veel TIJD en de juiste Medicatie nodig hebben.

Maar dan nog zal Ik Blijven !!!

Alleen andere Mensen,die Mij in zich dragen, zullen zich met Jou kunnen Sympathiseren en Jou ondersteunen. Zij zijn de enigen die Jou echt begrijpen.

Mijn naam is Hashimoto Thyroiditis“.

Auteur onbekend

Image source:

  • mijn-naam-is-hashimoto: © pictworks - Fotolia.com