fT3 / fT4 Waarde Calculator: Schildklier Waardes converteren naar Percentage

Veel Laboratoria Gebruiken zeer verschillende Normwaarden en Referentie bereiken om de Bloedmetingen in Cijfers weer te geven. Dit vormt een Probleem wanneer de Patiënt zijn bloedspiegels van verschillende Laboratoria wil vergelijken.

Maar ook de Verhouding tussen fT3 en fT4 is bepalend voor een goed Welbevinden; en kan alleen in een relatief Percentage worden weergegeven. Als de Vrije Schildklierwaardes in het Lagere Derde bevindt, kan men veronderstellen dat er een Hypofunctie van de Schildklier bestaat en een Stijging van de Hormoondosis nuttig zou zijn.

De meeste Hashimoto-Patiënten voelen zich daarentegen op hun gemak bij Vrije Schildklierwaardes van meer dan 50%. Van Mijn kant heb Ik Waarden tussen de 80 en 100% bij FT3 nodig. Door mijn inname van Varkens Hormonen is de FT4 meestal veel lager, zo tussen de 30-50%.

Een klein voorbeeld voor conversie in Procenten

In het volgende Voorbeeld ziet u heel goed hoe verraderlijk de Schatting van Absolute Schildklierwaarden kan zijn. En hoe snel het Resultaat in Procent wordt vergeleken. In januari 2013 zagen Mijn Vrije Schildklierniveauser als volgt uit:

ft3 ( 2,3 – 4,2 ) — 2,8 pg/ml
ft4 ( 0,8 – 1,8 ) — 1,1 ng/dl

Op het eerste gezicht zien de Bloedspiegels er best goed uit. Ook vertelde de Behandelend Artsmij dat de Waarden perfect in Orde waren. Als men nu deze Laboratoriumwaarden in procentenomzet, leert men snel beter:

ft3 ( 2,3 – 4,2 ) — 2,8 pg/ml — 26,32 %
ft4 ( 0,8 – 1,8 ) — 1,1 ng/dl — 30,00 %

Het Percentage berekende waarden duiden duidelijk op een Hypofunctie, die onmiddellijk wirdbevestigd door een toename van Schildklierhormonen. Om deze reden kan Ik elke Schildklierpatiënt alleen maar Aanbevelen zijn Schildklierwaarden in Procent om te zetten en Permanent te Vergelijken.

Het is ook nuttig om altijd een paar Notities te maken over de Hormoondosis inclusief Bloedwaarden. Met Behulp van dergelijke Gegevens kan een goede Schildklieraanpassing relatief snel worden uitgevoerd.

fT3 / fT4 – Waarde Calculator

Interpretatie van de relatieve Schildklierwaarden in Procenten

  • Laagste Derde: Vermoedelijk is er een te Trage Schildklier
  • Gemiddeld bereik (vanaf 50%): Normaal bereik met vloeiende Overgang naar het “Feel-Good-gebied”
  • Bovenste Derde: Hier begint voor veel Hashimoto Patiënten het zogenaamde “Feel-Good-gebied”

Image source:

  • ft3-ft4-calculator: © Ghazi-Michael Ayed