Hoe Dagelijks brood Ons Ziek kan maken?

Hoe Dagelijks brood Ons Ziek kan maken?

Brood behoort tot ons Duitsers, en elders op de Wereld, toe aan de voedingsmiddelen die elke dag op tafel liggen. Meestal zelfs tweemaal Dagelijks- voor het Ontbijt en Avondeten. Daarbij speelt de vorm of het soort van het geconsumeerde brood vaak slechts een ondergeschikte rol.

Maar schijn bedriegt want het Dagelijkse brood maakt steeds meer Mensen ziek. Diarree, opgeblazen gevoel, buikpijn en andere soms zeer pijnlijke symptomen worden genegeerd,of niet geassocieerd met brood of toegeschreven aan de Gluten in het brood. De getroffenen schakelen dan vaak over op een ander soort, zoals Glutenvrij brood.

Omdat velen in zulke gevallen aannemen dat het alleen te wijten is aan de Tarwe of de Gluten Inhoud zelf dat ze deze symptomen hebben. Maar Ik, Persoonlijk heb een heel andere mening, die nu zelfs is bevestigd door een studie van de Universiteit van Hohenheim.Want wat algemeen wordt verklaard als overdraagbaarheid,leidt dit vaak tot Chronische ziekten, en is niet alleen te wijten aan Tarwe of Gluten.

Een Tarwe die sowieso toch niet meer dat is zoals het vroeger was. Omdat de tarwe, die tegenwoordig in onze velden groeit, niet langer meer de oorspronkelijke Tarwe is, maar een gefokte. En gefokt omdat het meer winst oplevert.

Amylase Trypsine-remmers veroorzaken ontstekingen in de Darm

Je zou kunnen zeggen dat het geweldig is als er meer Tarwe per gewas kan worden gebruikt. Dit gekweekte gewas bevat echter naast Gluten en FODMAPs ook Amylase Trypsine-remmers, kortweg ATI. Het is een groep Eiwitten die Eiwitafbraak in het Graan remmen en functioneren zo als een natuurlijke afweer tegen kevers en parasieten.

Maar wat een kever schaadt, wordt niet te veel voor het Menselijk organisme.In Preklinische studies zijn er aanwijzingen voor dat het specifiek deze ATI’s zijn die Ontstekingen veroorzaken, vooral in de Darm.

Het is duidelijk dat deze eiwitten resistent zijn tegen natuurlijke eiwitvertering in de menselijke darm. Wat kan leiden tot het Lekkende Darm Syndroom en Auto-Immuunziekten zoals, Hashimoto’s Thyroïditis.

Maar de ATI’s alleen zijn niet de trigger voor deze Intolerantie en de resulterende Chronische ontsteking. Of kent U Rapporten uit de vroegere Geschiedenis van de Mensheid, waarin Mensen ziek werden door het eten van brood? Natuurlijk was er vroeger meer Haver of Spelt Brood. Tarwe werd over het algemeen minder gegeten, zoals we het Vandaag de dag kennen. Klinkt ook zeer logisch, want Ontbijt Muesli en Co, stonden bij onze Voorouders niet op tafel.

Waarom maakt brood ons dan nu ziek?

Maar waarom is het brood van Vandaag de dag zo slecht voor Ons Mensen. En wat zegt deze bovengenoemde Studie over brood Ons? Ten eerste zijn er natuurlijk de ATI’s en aan de andere kant moet U weten dat er in elke Graankorrel, Gluten ook het fermenteerbare Oligo-, di- en Monosacchariden en Polyolen, kort FODMAPs zijn opgenomen. Deze FODMAPs zijn bepaalde suikers die moeilijk verteerbaar zijn voor de Menselijke Maag en zo problemen veroorzaken.

Deze Natuurlijke suikers in de Tarwe kunnen worden geminimaliseerd door het Brooddeeg eenvoudigweg meer tijd te geven. Het zou zo eenvoudig kunnen zijn? Ja, zo eenvoudig is het ook! Omdat de Bakkers in het verleden het deeg voor het brood tot 48 uur laten rijzen.

Tegenwoordig, is deze tijd in de Industriële productie slechts 1 tot 2 uur. Dit is mogelijk omdat er tegenwoordig Chemische Bakhulpmiddelen worden gebruikt. Om het brood te maken zoals wij het zouden willen, is het belangrijk dat het deeg voldoende tijd heeft om te rijzen. Zo kan de gist in het Brooddeeg in deze rustperiode, alle Granen en zo in de tot bloem inhoudelijke FODMAPs omzetten. In de Studie ontdekten de onderzoekers ook dat zuurdeeg, tot 36 uur moet rusten en over het algemeen Gezonder is, want het bevat slechts 10% Gluten.

Wat eet ik dan als Ontbijt en Avondmaaltijd ?

Persoonlijk maak Ik zelf zuurdesembrood met één Graan, met Mijn Vrouw samen. Vooral bij Chronische aandoeningen zoals: Het Prikkelbare darmsyndroom, Gewrichts- en Peesontstekingen, Migraine, Slaapstoornissen, Vermoeidheid, Lichaamspijn of zelfs bij Astma, kan dit brood een waardevol en Gezond alternatief zijn. Bovendien bevat het slechts Twee Ingrediënten buik de bereiding!

In ieder geval moet gezegd worden, dat het zelfgemaakte Zuurdesem brood het eerste brood is dat Mij Persoonlijk, geen klachten geeft. Ondanks het feit dat ik Gluten-intolerant ben. Bovendien smaakt dit Zuurdesem brood heerlijk. Net zoals het brood uit onze Kindsheid 😉

Natuurlijk, is het zo als u, Uw eigen brood bakt in plaats van het in de discounter te kopen is dit prijzenswaardig omdat het simpelweg Gezonder is.

Maar hier moet ik dan wel waarschuwen voor de kant en klare bakmixen die te verkrijgen zijn. Deze bevatten zoveel Kunstmatige Enzymen en andere Additieven, dat ze nauwelijks echt gezonder zijn.

Daarom neig ik hierbij altijd naar de mening: Als u brood koopt dan is het, het beste om het bij een Biologische bakkerij te kopen die alleen verse en Biologische Ingrediënten gebruikt. En natuurlijk geven hun ook het brood de tijd, dus het smaakt niet alleen goed, maar is ook aangenaam voor Uw Lichaam. En als U Zelf brood gaat bakken, dan als Zuurdeeg variant met Één graan of een andere Oergraan. Omdat de meeste Eenkoren varianten vrij zijn van ATI’s.

Image source:

  • waarom-brood-ziek-maakt: © Floydine – Fotolia.com