Zwangerschap & Kinderwens met Hashimoto’s Thyroïditis

Van de Auto-immuunziekte van Hashimoto zijn Veel meer Vrouwen getroffen dan Mannen. Het blijft daarom niet uit dat Patiënten zich serieus zorgen maken over deze Auto-immuunziekte, met betrekking tot een Kinderwens en Zwangerschap. Omdat er in deze Context veel meer te overwegen valt, als bij gezonde Zwangere Vrouwen.

Onze Schildklier is verantwoordelijk voor veel processen in het Menselijk Lichaam. Dit omvat een gebalanceerde Stofwisseling, die ook kan worden weerspiegeld op de Vruchtbaarheid bij Vrouwen. Dit betekent dat Vrouwen die lijden aan deze Chronische Schildklier Ziekte vaak moeilijk Zwanger kunnen worden, en zo kan het tot Miskramen komen.

Bovendien, is de Schildklier verantwoordelijk dat er voldoende Hormonen worden geproduceerd, waardoor de Foetus met voldoende Voedingsstoffen wordt verzorgd. Maar bij de ziekte van Hashimoto, is de Hormoonproductie zwaar getroffen. De Ontstekingen van de Schildklier, die ons Immuunsysteem daartoe verleid om onterecht dit Orgaan aan te vallen, en zo te vernietigen met de hulp van Antilichamen, dit leidt tot Over- en/of Onder-Functies.

Een Kinderwens en een Zwangerschap hoeft echter niet onvervuld te blijven

Met zekerheid is de Conceptie en het Uitdragen van het ongeboren Leven, bij de Auto-immuunziekte Hashimoto’s Thyroïditis iets moeilijker als anders. Maar als de Ziekte wordt gediagnosticeerd en behandeld, Kan zich de Kinderwens toch vervullen. Het is alleen van groot belang dat er een Medisch gecontroleerde Hormonale Therapie, op maat van de Zwangerschap uitgevoerd wordt.

Daarnaast, kunt deze Therapie heel goed met de juiste Voeding ondersteunen. Als gevolg van een speciaal Dieet, kunt u uw immuunsysteem versterken en houd u Uw Darmen gezond. Dus u moet in ieder geval goed gebalanceerd eten. Dus zorg ervoor dat uw Dieet, Ijzer, Omega-3 Vetzuren en Fytochemicaliën bevat. Of u de Anti-Inflammatoire Selenium tijdens de Zwangerschap moet blijven innemen, moet Uw Arts Individueel beslissen.

Even zo belangrijk is de nauwe Samenwerking van uw Gynaecoloog met uw Endocrinoloog. Omdat de inname van Schildklierhormonen in overeenstemming met de Gynaecoloog zijn waargenomen Status van Geslachtshormonen, toegediend moet worden. Bovendien moet u ervan uitgaan dat de Dosis van uw dagelijkse Schildklierhormonen moeten worden verhoogd tijdens de Zwangerschap, omdat in deze tijd vele Metabolische processen in snelheid toenemen. Dit is een totaal Natuurlijk voorval, maar in uw geval wel één, die man onder controle moet houden.

Hoe zit het met de inname van Jodium tijdens de Zwangerschap?

Wanneer u Zwanger bent, is het raadzaam om een beetje meer Jodium toe te voegen, omdat het Embryo het nodig heeft voor een gezonde Ontwikkeling. Maar u weet waarschijnlijk al dat: Het toevoegen van Jodium de Ontsteking van Uw Schildklier verergeren kan. Dus het is alles net als een Grensverkenning. Nogmaals,Uw Artsen moeten nauw Samenwerken. Dit komt omdat uw Jodiumwaarden via de Urine kunnen worden bepaald, en vervolgens de Individuele toevoer van Jodium afzonderlijk kan worden besproken en aangepakt.

Dit gebeurt meestal tijdens de Controles en de aanpassing van uw Thyroxine Dosis. Het is belangrijk dat deze aanpassing vroegtijdig wordt doorgevoerd. Dus al bij het constateren van een Zwangerschap, zou Uw Arts hier al Actief moeten, en niet eerst als er een onderverzorging in het Laboratorium is bewezen.

Welke Gevaren kunnen zich voordoen voor het ongeboren Kind?

  • Jodiumtekort: Kan leiden tot onomkeerbare Hersenschade bij het Kind, maar dit zou pas na de Bevalling kunnen worden opgemerkt.
  • Hypothyreoïdie als gevolg van een te late aangepaste Thyroxinedosis: Kan een gezonde Ontwikkeling benadelen of verstoren, met name bij de ontwikkeling van het Zenuwstelsel van het Kind.
Echografie tijdens de Zwangerschap
Echografie tijdens de Zwangerschap

Maar de TPO-Antilichamen zijn niet schadelijk voor uw ongeboren Kind.

Hoewel ze al zijn gedeponeerd in de Placenta, maar niet doordringen tot de Schildklier van het Kind.

Bovendien is de verhoogde Productie van Progesteron, het zogenaamde Zwangerschapshormoon, verantwoordelijk voor het verminderen van uw eigen Ongemakken gedurende deze Tijd.

Waar moet er rekening mee worden gehouden na de Bevalling?

Het Tegenovergestelde is het geval waar bij aan het begin van de zwangerschap, de Thyroxine Dosis verhoogd moest worden, moet de Dosis onmiddellijk na de Bevalling met 25 μg worden verlaagd. Voor U zelf kan de tijd na de Bevalling er ook toe leiden dat de Recidieven van Hashimoto’s Thyroïditis steeds weer vaker voorkomen, omdat het Zwangerschapshormoon afgebroken wordt. Daarom is het belangrijk om uw Schildklierniveaus in het eerste half Jaar met korte tussenpozen te laten controleren.

Hoe is Borstvoeding consistent met Hashimoto’s Thyroïditis?

Borstvoeding hoort voor iedere Vrouw bij het krijgen van Kinderen erbij. Ongeacht of u heel lang Borstvoeding kunt en wilt geven, of dat u na een paar weken de Fles geeft: Elke Moeder zal borstvoeding geven, in ieder geval in het begin. Moeders die lijden aan de Auto-immuunziekte, Hashimoto’s Thyroïditis, vragen zich echter vaak af of ze überhaupt Borstvoeding moeten geven.

Hier kunnen wij u vertellen dat dit compleet Veilig is! Omdat er alleen in de Voormelk in de eerste paar Weken,enkele Schildklierantistoffen aanwezig zijn. In zulke kleine hoeveelheden kunnen ze de Baby echter niet schaden. Borstvoeding zorgt er ook niet voor dat het Kind automatisch aan dezelfde Auto-immuunziekte zal lijden.

Voeg daarbij het Feit dat tijdens het geven van Borstvoeding, Hormonen geproduceerd blijven, zoals het al was tijdens de Zwangerschap. Hoewel dit een verhoogde Dosis Thyroxine vereist, die ook na het stoppen van Borstvoeding weer verlaagd moet worden. Dit kan leiden tot een verminderd effect van de Symptomen van Hashimoto’s Thyroïditis tijdens de Borstvoeding.

Kinderwens bij Vaders met Hashimoto’s Thyroiditis

Omdat bekend is dat de Oorzaak van de Auto-immuunziekte in de Genetische aanleg bestaat, moeten Mannen met een Kinderwens ook uitgebreid Advies inwinnen bij hun behandelend Arts. De Endocrinoloog kan bijvoorbeeld Bloedonderzoeken gebruiken, om te bepalen of het Schildklierhormoon wordt toegediend in de vereiste Dosis en welke Geslachtshormonen aanwezig zijn.

Bovendien kan de ziekte bij Mannen, uiteraard, ook leiden tot een verstoorde vruchtbaarheid. Een mogelijk verminderd Libido kan echter worden gecompenseerd door een vervanging van de ontbrekende Hormonen, zo kan het weer in Balans worden gebracht.

Conclusie

Zelfs met de Chronische ontsteking van de Schildklier hoeft het verlangen naar een Kind niet op de plank blijven te staan. Hoewel het is bewezen dat Hashimoto’s Thyroïditis kan leiden tot verhoogde Onvruchtbaarheid en vaker tot Miskramen. Maar als u van tevoren met uw Gynaecoloog en Endocrinoloog over het Onderwerp praat, kan Uw Hormonale Therapie worden afgestemd en aangepast om te werken naar de Bevruchting en het uitdragen van het Kind.

Maar u moet er zeker rekening mee houden, dat uw Dieet moet worden aangepast aan de veranderde Behoeften. Jodium is Bijvoorbeeld, essentieel tijdens de Zwangerschap. Want dit is wat Uw kind nodig heeft voor een goede en gezonde Ontwikkeling. Maar ook de Toekomstige Vader van Uw Kind moet grondig worden onderzocht als hij lijdt aan de Auto-immuunziekte.

Vanwege het Feit dat Hashimoto’s Thyroïditis, natuurlijk ook bij Mannen tot een zeker tekort aan Geslachtshormonen kan leiden. Zo komt het vaak voor dat het voorbrengen niet zo werkt zoals gewenst. Hier wordt dan ook meestal Testosteron gegeven, om dit Tekort te compenseren.

Met een regelmatige Controle, Een aanpassing van de Dagelijkse Dosis Thyroxine, en een uitgebalanceerd Dieet. Staat niets Uw wens om Kinderen te krijgen zelfs met Hashimoto’s Thyroïditis, in de weg. In ieder geval is het belangrijk dat u Advies inroept van Professioneel Gekwalificeerde Artsen en zich aan hun Instructies houdt.

Image source:

  • echografie-tijdens-de-zwangerschap-klein: © VRD – Fotolia.com
  • kinderwens-en-zwangerschap: © Sandor Kacso – Fotolia.com