Melkkefir | Balanceert de Darmflora en de Spijsvertering

Vers bereide Melkkefir is een extreem Gezonde Zure melk drank, die wordt Geproduceerd tijdens de Gisting van Melk met Kefir Schimmels. De Melkkefir mag echter niet worden verward met de “Dode” Kefir van de Supermarkt, omdat in tegenstelling hiermee, zelfs Melkkefir een aanzienlijke hoeveelheid Levende Micro-organismen bevat die onze Gezondheid aanzienlijk kunnen Helpen.

Wat precies is Melkkefir?

De Traditionele Melkkefir is gemaakt van Kefir knollen van de Tibetaanse of Kaukasische Kefir-Schimmel,en doet visueel een beetje denken aan Bloemkool. In het begin zijn de Knollen vrij klein met ongeveer 5 mm, maar groeien binnen een paar weken tijd tot het 10 voudige, voordat ze weer vergaan in kleinere Kefirknollen en zich blijven Vermenigvuldigen.

De Kefirknollen worden gevormd door samenklonterende Gisten en Melkzuurbacteriën. De Melksuiker (Lactose) die in de melk zit, dient als Voedselbron voor de Bacteriën en zorgt ervoor dat ze zich snel kunnen vermenigvuldigen. Op deze manier is de Melk of de Kefir zuur, en bevat het weinig Lactose en is het zelfs aanbevolen voor mensen met Lactose-Intolerantie.

Het Fermentatieproces produceert, onder andere, Koolstofdioxide, wat de Melkkefir een Tintelende smaak geeft. Maar zelfs een kleine hoeveelheid Alcohol wordt geproduceerd tijdens dit proces. Het Alcoholgehalte kan tot 2,5% zijn, afhankelijk van de duur van de Toepassing en de geselecteerde Temperatuur.

Daarom is Melkkefir een echt Superfood!

De Melkkefir heeft een Spijsvertering vorderend effect en houdt de Darmflora in balans. In het tijdperk van Allergieën en Voedselintoleranties, die hun oorsprong hebben in de Darm, kan de Melkkefir verbazingwekkend Succesvol zijn.

Vooral met Dysbacteriën na het nemen van Antibiotica is de Melkkefir absoluut aan te bevelen. De ingesloten Melkzuurbacteriën en Gisten houden Pathogene kiemen op een afstand, Reguleren de Intestinale pH,zorgen voor een Gezonde Intestinale Mucosa en nog veel meer.

Als gevolg hiervan wordt Melkkefir gebruikt bij de volgende Gezondheidsproblemen:

 • Darminfecties
 • Indigestie
 • Allergieën
 • Voedselintoleranties
 • Parodontitis
 • Slaapstoornissen
 • Chronische vermoeidheid
 • Zwak Immuunsysteem
 • Tuberculose
 • Nervositeit
 • Acne
 • Verhoogde Cholesterolwaarden
 • Darmkrampen
 • Maagzweren

Volgens Wetenschappelijke Studies bevat één Milliliter Melkkefir meer dan een miljard Melkzuurbacteriën en meer dan een miljoen verschillende Gist Kolonies. Zulke Hoge concentraties zijn te vinden in geen Probiotica en bovenal niet bij een dergelijke onverslaanbare lage Prijs.

En dat is nog niet alles: de Micro-organismen in de Melkkefir produceren ook een hele reeks Vitaminen en Mineralen, zodat u onder bepaalde omstandigheden kunt besparen op een Regelmatige inname van Dure Vitaminesupplementen.

De volgende Bacteriën, Gisten, Vitaminen en Mineralen zijn aanwezig in de Melkkefir:

Bacteriën

 • Lactobacillus kefir
 • Lactobacillus acidophilus
 • Lactobacillus bulgaricus
 • Streptococcus lactis

Gist Schimmels

 • Saccharomyces kefir
 • Saccharomyces cerevisiae
 • Candida kefir (Niet te verwarren met de Schadelijke Candida Albicans)

Vitamine

Mineralen

 • Jodium
 • Calcium
 • Magnesium
 • Ijzer

Als u Biologische Volle melk gebruikt voor de Productie van Melkkefir, krijgt u meer voedingsstoffen. Bijzonder vermeldenswaardig zijn hier de Omega-3-vetzuren. Afhankelijk van de Fermentatietijd en -temperatuur varieert het gehalte aan Melkzuurbacteriën en Gisten. 48 uur lang aangezet bevat de Melkkefir meer Melkzuurbacteriën dan een 24-uurs Fermentatieperiode.

Als men een Fermentatietemperatuur van ongeveer 25 Graden kiest, worden overwegend Melkzuurbacteriën en relatief weinig Alcohol gevormd. Als de Fermentatietemperatuur lager is dan 20 graden, worden er meer Gisten gevormd en vooral meer Alcohol en Koolstofdioxide.

Zelf Melkkefir Maken – Zo werkt het!

Ten eerste, heeft u natuurlijk de Kefirknollen nodig. U kunt deze krijgen in Natuurvoedingswinkels,maar deze zijn ook online te bestellen. Het Tweede Ingrediënt is de Melk. u kunt in principe elke vorm van Melk gebruiken: Koemelk, Geitenmelk, Sojamelk, Kokosmelk of Amandelmelk.

Plaats de Kefir knollen in een absoluut schoon inmaak glas en vul deze met Melk. De beste manier om het Rubber van het deksel van het glas te verwijderen, is Kooldioxide te produceren tijdens het Fermentatieproces. Als het glas namelijk volledig Hermetisch is afgesloten, kan het glas gemakkelijk barsten.

Het glas wordt dan bedekt met een Theedoek of iets dergelijks om de Kefir tegen Licht te Beschermen. Met behulp van een Kamerthermometer kiest men een geschikte plaats voor de opslag van de Kefir. Om ervoor te zorgen dat de Kefir-Schimmel optimaal werkt, Moet de Temperatuur tussen de 10 en 25 Graden liggen.

Hoe warmer de plaats, Hoe sneller het Fermentatieproces. Maar er ontstaan dan ook meer Melkzuurbacteriën. Het Alcoholgehalte neemt af en ook kunnen minder Gistschimmels zich vermenigvuldigen.

De Fermentatietijd is meestal rond de 48 uur, maar kan ook korter worden ingesteld. Na 48 uur kan echter worden aangenomen dat de Melksuiker van de Melk bijna Volledig is afgebroken. Gedurende deze tijd zou een behoorlijke hoeveelheid Probiotische Micro-organismen zijn ontstaan en heeft de Kefir zijn Tintelende zure smaak ontwikkeld.

Het is belangrijk dat de Kefir wordt afgegoten met een Plastic zeef, De Kefir-Schimmel mag namelijk niet aangeraakt worden met Metalen voorwerpen, omdat deze anders kunnen worden beschadigd. Spoel het glas vervolgens opnieuw en begin weer van voor af aan. Als u Permanent Melkkefir wilt innemen, moet u tenminste Twee a Drie aanmaak glazen hebben, en een geschikte hoeveelheid Kefir aanmaken, zodat u volledig verzorgd blijft.

De Kefir-schimmel kan steeds opnieuw worden gebruikt, omdat de Schimmel blijft groeien en zich delen. Als er te veel Kefir-schimmel is ontstaan, gooit u het overschot gewoon weg of geeft u het weg aan uw Vrienden.

Waarom ik zelf Melkkefir gebruik

Aangezien ik al jaren last heb van Darmproblemen, en ook Ernstige problemen heb met betrekking tot verschillende Flora verschuivingen in de Darm, kwam ik de Melkkefir met omwegen tegen. En nu moet ik erbij zeggen,dat het effect na korte tijd echt opmerkelijk was.

Al na Twee dagen ziet men hoe de Huid verandert. Ze wordt ongelooflijk Zacht en Puur. In eerste instantie dacht ik dat ik mij dat had ingebeeld, maar nadat mijn Vrouw en een paar Vrienden het hadden geprobeerd, konden ze het bevestigen.

De Spijsvertering is verbeterd, en de Gezwollen buik is afgenomen. Ik kan dus alleen maar bevestigen dat de balans van Darmbacteriën lijkt te verbeteren. Over een paar maanden zal ik opnieuw een Ontlastingsanalyse bestellen om te kijken of de situatie is verbeterd. Ik zal de resultaten hier dan ook posten.

Image source:

 • melkkefir: © vaaseenaa - Fotolia.com