Wat zijn de Mogelijke oorzaken voor een Hashimoto Thyroiditis ?

In de Conventionele Geneeskunde wordt op dit moment steeds meer gespeculeerd, wat de Hoofdoorzaken zou kunnen zijn van de ontwikkeling van Hashimoto’s Thyroïditis. Helaas is er nog steeds geen duidelijk antwoord op deze vraag.

Wat wel zeker is, is dat een Genetische component altijd een rol speelt: Milieu-Toxines in de vorm van Zwaar Metaal, leggen ook een aanzienlijke druk op het Menselijke Immuunsysteem, zodat ook deze bovenaan de lijst van oorzaken staan.

Zware metalen Belasting als De oorzaak van Hashimoto ?

Zware metalen zijn in deze tijd een onderschat probleem en wordt klein gehouden door de Farmaceutische Industrie. Niet alleen Mensen met Amalgaam Bommen lijden aan vergiftiging door Zware metalen. We absorberen Zware metalen via Voedsel en Lucht. Om ervoor te zorgen dat dit niet genoeg is, zijn we ook ingeënt met Kwikhoudende Vaccins om ons lichaam definitief op de knieën te krijgen.

Zware metalen zijn niet alleen van Natuur uit Toxisch, Ze beschadigen Zenuwen en Organen. Ze blokkeren ook alle Enzymen en Metabolische processen in het Lichaam. Receptoren, die normaal zouden moeten worden Gekoppeld met Essentiële Micronutriënten zoals Ijzer, Zink en Magnesium, worden geblokkeerd door Kwik, Aluminium, Lood, Arseen, Cadmium of andere Zware metalen.

Als gevolg hiervan is het Lichaam in een staat van Tekort, wat op zijn beurt de Organen en vooral het Immuunsysteem verzwakt. Bovendien elimineren Zware metalen de gezonde Darmbacteriën in de Darm, dus verzwakken het Immuunsysteem. En openen hierdoor de Deuren voor Schimmels (Candida), Parasieten en Virussen.

De vernietigde Darmflora en de tekort aan Micronutriënten bevorderen ook de vorming van een Lekkende Darm (Leaky Gut), waardoor het immuunsysteem wordt misleid en tot een Auto-immuunziekte leidt.

Naar Mijn Mening, zijn Zware metalen de Hoofdoorzaak voor de Hashimoto Thyroiditis.

Candida Schimmelinfectie als De oorzaak van Hashimoto ?

Door overmatig gebruik van Suiker, sterk veranderde Kant-en-klaarmaaltijden, Contaminatie met Zware metalen en een tekort aan Micronutriënten, neemt de Candida-Schimmel graag de overhand in de menselijke Darm. En meestal zonder dat we er iets van merken. Als de Darmflora echter zo ver is verzwakt dat de Darmschimmel zich ongestoord kan verspreiden, ontstaan er veel problemen waarmee de conventionele Geneeskunde nog steeds niet veel mee kan.

De schimmel produceert Foezelalcoholen, Toxinen en Antigenen, die de Lever en het Organisme zwaar belasten, en een verscheidenheid aan ongemakken veroorzaken. Afgezien daarvan vernietigt de Candida Schimmel de Slijmvliezen van de Dunne darm, wat op zijn beurt kan leiden tot een Lekkende Darm,verschillende voedselintoleranties en Histamine intolerantie. Omdat in de Dunne darm reductie van Histamine Diamine Oxidase (DAO) wordt geproduceerd. Als de Dunne darm is aangegrepen, werkt dit proces niet goed en krijg je grote problemen met Histaminebevattend voedsel zoals Bier, Champagne, Salami en Tomaten.

Omdat de Schimmel in de ontlasting vrij moeilijk te bewijzen is, betekent dit helaas niets als een Ontlastingstest voor Candida eens negatief uitvalt. Gedetailleerde informatie vindt u onder: Candida Albicans – Een Darmschimmel die kan leiden tot Auto-immuunziekten.

Gluten als De oorzaak van Hashimoto ?

De meeste Mensen met een Auto-immuunziekte hebben meestal één ding gemeen en dat zijn: Darmproblemen! Omdat het grootste deel van ons Immuunsysteem in de Darm wordt aangetroffen, is het logisch om beter naar de Darm te gaan kijken.

Gluten (Gluteneiwit) bestaat uit Glutenine en Gliadine en is daarom een Eiwitmengsel dat in bijna alle Granen voorkomt. Wanneer Gluten wordt gemengd met Water, wordt een zeer Kleverige en taaie Massa geproduceerd. Dit Gluteneiwit is erg populair bij Bakkers, omdat het veel voordelen biedt bij het bakken van Brood en Broodjes. Het houdt het Deeg bij elkaar en maakt het soepel voor latere Verwerking. Het zorgt ook voor een heerlijk, Visueel uiterlijk van gebakken Goederen.

Gluten zijn echter een enkele Catastrofe voor de Darm van de Mens, omdat het zich bindt aan de Dunne darmwand en zo leidt tot Immuunstoornissen en Darmklachten. Afhankelijk van de gevoeligheid, duur en hoeveelheid Gluten die in de loop van de jaren is toegevoegd, kan zich een zogenaamde Lekkende darm ontwikkelen. Waarin de Intestinale Mucosa permeabel wordt. In een Lekkende darm komen Eiwitten, Bacteriën, Virussen en voedingsstoffen in het Bloed terecht en veroorzaken een grote chaos door het hele lichaam.

Eerst en vooral ondervindt het Immuunsysteem grote problemen die kunnen leiden tot Voedselintoleranties en Auto-immuunziekten. De Immuunreactie op Gluten leidt vaak tot sterke ontstekingsprocessen in de Darm en tot een doorlopende vernietiging van de Darmvlokken.

Aangezien de Eiwitcomponent Gliadine, erg lijkt op het schildklierweefsel, valt het immuunsysteem niet alleen de glutenbestanddelen aan die in het bloed zweven, maar ook het gezonde Schildklierweefsel.

Nadat ik mijn Glutenproblemen had gemeld aan een bevriende Bakker en Banketbakker, verraste hij Mij met adembenemende en angstaanjagende Cijfers. Volgens zijn verklaring is 10% Gluten toegevoegd aan 1 kg bloem 10 jaar geleden. Tegenwoordig is het echter tot 50% Gluten!!! Het verbaast Mij dan ook niet, dat bijna iedereen die Ik persoonlijk ken lijdt aan Darmklachten en voedselintoleranties.

Eigenlijk zou Iedereen Gluten niet moeten toestaan, maar vooral de Mensen met Darmproblemen, Allergieën, Voedselintoleranties en Auto-immuunziekten, zouden absoluut volledig afstand moeten houden van Gluten.

Gedwongen Jodinatie als De oorzaak van Hashimoto ?

Een Belangrijk aspect dat herhaaldelijk wordt besproken als de oorzaak van deze ziekte is, onder andere, de Gedwongen Jodering van bijna alle voedingsmiddelen in Duitsland. Sinds 1993 worden Levensmiddelen op grote schaal en oncontroleerbaar geJodeerd (Gejodeerd zout, Voedsel-Jodinatie, Jodiumhoudende voedingssupplementen, Jodering van Dierenvoer). Alleen al het feit dat Duitsland het enige land in de EU is, dat nog steeds tot Jodium gedwongen is, zou onze ogen moeten openen voor onze Ministers van Volksgezondheid.

Men zou zich de vraag moeten stellen waarom alle andere landen niet langer meer Joderen, en waarom dergelijke Ziekten zoals de Hashimoto vaker voorkomen in Duitsland. De Schildklier produceert de Schildklierhormonen T3 en T4 door de omzetting van jodium. Maar als er teveel Jodium wordt toegevoegd, ontwikkelt zich vroeg of laat een Chronische ontsteking van de Schildklier.

Als iemand de Ziekte van Hashimoto al heeft, blijft overmatige Jodiuminname het Auto-immuunproces voeden, en overproductie van Schildklierhormonen is dan een terugkerend probleem. Aldus veroorzaken constante Fluctuaties in de Hormoonspiegels de permanent verschillende symptomen en belasten ook de Bijnieren, die vroeg of laat niet meer werken, en verdere problemen kunnen veroorzaken.

HPU / KPU (Hemopyrrollactamurie) als De oorzaak voor Hashimoto ?

HPU is een opgelopen of Genetisch geïnduceerde Metabole stoornis. Waarbij het lichaam niet in staat is Zink, Vitamine B6 en Mangaan, te onderhouden en gebruiken. Het resultaat is dat het Lichaam niet langer in staat is om het Immuunsysteem te ontgiften en te onderhouden, vanwege het gebrek aan Zink. Dit opent de deur voor Virussen, Bacteriën en Parasieten en belast het Organisme op een enorme manier. Bovendien is Zink sterk betrokken bij de Spijsvertering.

De Alvleesklier heeft heel veel Zink nodig om zijn werk te doen. Op het Darmslijmvlies is afhankelijk van voldoende hoeveelheden Zink. Als er onvoldoende Zink beschikbaar is, breekt de Darmslijmvliesbarrière af en ontwikkelt zich de zogenaamde Permeabele darm (Leaky Gut). Dit veroorzaakt Voedselcomponenten in de Bloedbaan, wat op zijn beurt leidt tot Immuunreacties. Het immuunsysteem loopt uit zijn voegen. De HPU kan Genetisch zijn, maar is ook vaak de oorzaak van Besmetting met Zware metalen, waardoor de cirkel wordt gesloten en men snel kann zien dat Zware metalen meestal de Hoofdoorzaak zijn van de Hashimoto’s Thyroïditis . Gedetailleerde informatie over de HPU / KPU is te vinden op: HPU / KPU – Een Metabole stoornis met fatale gevolgen.

Voeding: Zieke Darm = Ziek Persoon !

Een Gezonde Darmflora is van onschatbare waarde voor het Welzijn en het Immuunsysteem. Ongeveer 70% van de eigen Afweercellen van het Lichaam worden in de darm aangetroffen. Deze Afweercellen zitten in het Slijmvlies (Intestinale Mucosa) en produceren de Immunologische Globulinen die nodig zijn voor de verdediging, die het Organisme nodig heeft voor zijn afweersysteem om Potentiële aanvallers af te weren.

De Bacteriële diversiteit in de darm is verantwoordelijk voor vele en essentiële Metabole processen. Darmbacteriën produceren Enzymen en Vitaminen zoals vitamine B12, Foliumzuur en Vitamine K. Door de Metabolieten van Lactobacillen en Bifidobacteriën wordt de Peristaltiek (Natuurlijke Intestinale Beweging) gestimuleerd. Dit resulteert in een korte Transittijd in de Darmen, wat belangrijk is voor snelle Ontgifting en uitscheiding.

Deze Darmbacteriën voeden zich idealiter met Vezels. Vanwege ons eenzijdige en sterk suikerhoudende dieet hebben de goede Darmbewoners het moeilijk, en worden ze snel teruggedrongen door Pathogene kiemen. Dysbiosis ontwikkelt zich. Dit leidt vaak tot een Candida-plaag, Lekkende darm of zelfs een tekort aan de Dunne darm, wat gepaard gaat met Ernstige symptomen.

Een Lekkende darm veroorzaakt Voedselintolerantie, Overbelasting van de Lever, het Triggeren van Auto-immuunziekten en nog veel meer. Als je eenmaal in deze spiraal zit, zal het heel moeilijk zijn om er weer uit te komen. Helaas moest ik dit zelf uit eerste hand ervaren.

De meeste Patiënten proberen het probleem met tabletten onder controle te krijgen als ze worden erkend. Maar ze zien een Radicale verandering in het dieet veel te laat, als de enige echte Therapeutische maatregel. Naar mijn mening, moeten Suiker en elke Graansoort verdwijnen uit de voeding en worden vervangen door Vis, Vlees, Fruit en Groenten om de darm helemaal te kunnen genezen.

Parasieten, Schimmels en Bacteriën

Infecties met Parasieten of Schimmels komen veel vaker voor dan de meeste mensen denken. Een Hond strelen, of Ongewassen groenten eten kan voldoende zijn om Aaltjes of Lintwormen in te vangen. Ongeveer 90% van de Wereldbevolking is Geïnfecteerd met tenminste één Parasietengeslacht. Parasieten veroorzaken Chronische Immuunreacties die gezond weefsel aanvallen en ervoor zorgen dat Immuunregulatie muteert.

De volgende symptomen komen vaak voor bij Parasitaire Plagen:

 • Lekkende Darm (Leaky Gut)
 • Indigestie
 • Slijm in de ontlasting
 • Pancreatitis
 • Darmobstructie
 • Maagzuur
 • Aambeien
 • Loomheid
 • Chronische vermoeidheid en Zwakte
 • Chronische ontsteking
 • Slapeloosheid
 • Anorexia
 • Gewrichtspijn
 • Anemie
 • Astma
 • Verzwakt Immuunsysteem

De Bekende Parasieten en Wormen kunnen in deze tijd goed en snel worden bestreden. Elke Huisarts kan een geschikte Wormbehandeling voorschrijven, maar de conventionele Geneeskunde heeft het moeilijk om een diagnose te stellen, of is er niet in geïnteresseerd. Om deze reden moet je soms goed vechten totdat je bij de juiste Wormremedie bent. Uit Persoonlijke ervaring heb Ik zelf pas een geschikte wormremedie voorgeschreven gekregen van de Derde Arts, die ik met mijn probleem heb geraadpleegd.

Stress maakt Ziek! Het maakt niet uit in welke vorm !

Bijna permanent moet het Menselijke Lichaam zichzelf Reguleren door gecontroleerde Expansie en samentrekking. Afhankelijk van de situatie, Angst, Vermoeidheid of Inspanning, reageren de spieren met samentrekkingen. Deze functie regelt de Emotionele situatie en voorkomt overstroming van het organisme van te veel Emoties en gevoelens. Een te grote overlast kann Paniek en angst veroorzaken, of zelfs Fysiologische problemen veroorzaken.

Symptomen zoals …

 • Slaapstoornissen
 • chronische ontsteking
 • Zware uitputting
 • Chronische hoofdpijn
 • Depressie
 • Gevoeligheid voor infecties

… worden vaak veroorzaakt door de Constante, Chronische spanning. Meestal worden door de Artsen Alleen de symptomen met Medicijnen behandelt , dus de oorzaak is niet verholpen. De spanning van de Patiënt blijft als nog aangedreven en een Moeilijk circuit wordt gecreëerd.

Vooral als je niet alleen denkt aan Mentale stress, maar ook denkt dat voedselintolerantie bijvoorbeeld kan leiden tot Chronische ontsteking in de darm. Dit leidt meestal tot aanzienlijk hogere niveaus van Stress, dan het niveau van Mentale stress.

Kortom, dat is wat er met mij Persoonlijk is gebeurd. Nadat de Darm te veel gestresst was, is er massieve stress ontstaan. Dit overbelaste de Bijnieren, resulterend in Bijniermoeheid. Om het Lichaam energiek te houden, moest de Schildklier overuren maken. Zolang tot ook de schildklier overbelast was. Maar het wordt alleen Geïsoleerd behandeld en kan dus niet leiden tot Genezing.

Image source:

 • hashimoto-oorzaken: © DOC RABE Media – Fotolia.com