Alleen een holistisch georiënteerde Hashimoto Therapie kan permanent helpen

Hashimoto’s Thyroïditis is tot op de dag van Vandaag niet Geneesbaar en daarom zijn de Oorzaken van deze Ziekte niet direct te Behandelen. In de gerichte Hashimoto Therapie, worden alleen de Symptomen van de resulterende Hypothyroïdie, behandeld met synthetische Schildklierhormonen zoals L-Thyroxine.

Volgens de meeste Artsen is Hashimoto’s Thyroïditis voor dit type therapie goed geschikt, en hebben de meeste Patiënten weinig of geen ongemakken.

In Werkelijkheid ziet het er meestal heel anders uit en zijn er veel Patiënten die een hele reeks Symptomen en Beperkingen behouden, hoewel de Bloedspiegels er op het eerste Gezicht redelijk goed uitzien.

Het is echter waar dat wij Mensen allen heel verschillend zijn en dat onze Welzijnswaarden voor Iedereen verschillend zijn. Enige vereisen lage Schildklierwaarden om zich Comfortabel te voelen, terwijl andere juist weer Schildklierwaardes bij de bovenste Normgrens.

Om deze Reden is het voor een Arts bijna onmogelijk om een Schildklierpatiënt perfect en hormonaal in te stellen op Basis van de gemeten Bloedwaarden. Alleen de Patiënt kan zijn toestand beoordelen, en moet ook bij de instelling met Schildklierhormonen op zichzelf vertrouwen om de comfortzone en daarmee de juiste Dosering te vinden.

Maar eerst: Het Oorzaak onderzoek!

Als de Patiënt een Arts vindt die daadwerkelijk Hashimoto’s Thyroïditis diagnosticeert, zal hij zich snel realiseren, dat de Arts alleen een zuivere Symptoombestrijding met Schildklierhormonen zal initiëren. Om welke reden de Patiënt deze ziekte heeft opgelopen, en welke oorzaken in betracht zouden worden genomen. Maar dit wordt alleen in de Zeldzaamste gevallen behandeld. Er zijn nu zoveel, mogelijke en bekende Triggers die van tevoren moeten worden aangepalt.

Deze omvatten: Uitputting van Micronutriënten, Zware metalen belasting, Schimmelziekten, HPU / KPU, Lekkende darm syndroom, Virale en Bacteriële Infecties en nog veel meer. Vaak verdwijnen Schildklierproblemen, wanneer de Triggers van de Aandoening van tevoren op de juiste manier worden behandeld. Gedetailleerde Informatie over de meest voorkomende oorzaken van Hashimoto’s Thyroïditis vindt u onder: Belangrijkste Oorzaken van Hashimoto’s Thyroïditis

Wanneer starten met de Schildklierhormoon Behandeling?

Parallel aan het Oorzaken Onderzoek, is het bijzonder belangrijk om zo vroeg mogelijk met de Therapie te beginnen in de vorm van een Hormonale Behandeling,om het lijden van de Patiënt,zo mogelijk te beperken. Dit geldt voor een uitgesproken Hypofunctie van de Schildklier, evenals voor een lichte Hypofunctie. Vroegtijdige behandeling kan het Auto-Immuunproces dempen om meer Ziekteprogressie te voorkomen.

Vanwege het Feit dat de Hashimoto krampachtig verloopt, is het dan ook belangrijk om aan het begin van de Therapie op regelmatige tijden de Schildklierhormonen (fT3, fT4, TSH) in het bloed te bepalen, om een idee te krijgen van het verloop van de Ziekte.

Hoe werkt de Hormooninname?

In Principe wordt een Hormooninname met L-thyroxine heel voorzichtig begonnen en in kleine stapjes, omdat het Lichaam en alle Organen eerst moeten wennen aan de Hormooninname van buitenaf. Normaal gesproken start u met een lage Dosis van ongeveer 25 μg en verhoogt u deze elke paar weken met 6,25 μq, of met 12 μg als u het goed verdraagt.

Als het te snel wordt verhoogd, reageert het Lichaam met Overdosis Symptomen. Elke 4-6 Weken moeten de fT3, fT4 en TSH in het bloed worden bepaald. Dan moet de Hormoon dosis overeenkomstig worden aangepast. Bij Mijzelf is het Bijvoorbeeld zo: Dat ik na een Dosisverandering constante Veranderingen voel … en dat precies over 6 weken verspreid. Toen pas had de dosis zich gestabiliseerd, zodat een Bloedtest dan pas klopt.

Dit is echter voor iedereen heel verschillend. Met Hashimoto streeft men naar een TSH van ongeveer 1,0 μlU / ml …. Normaliter … Maar wie is Normaal :). Ik heb eigenlijk zelf een veel lagere TSH nodig, zodat ik mij redelijk voel. De Twee vrije waarden fT3 en fT4 moeten in het midden, of in het bovenste Derde staan.

Dit geldt voor de meeste Patiënten, maar lange niet voor Iedereen. Sommige Patiënten voelen zich Comfortabel, zelfs met tamelijk lage Waarden. Je moet dus altijd uitgaan van je eigen gevoelens en niet oodzakelijk vertrouwen op wat de Artsen en de Waarden zeggen. De Bloedwaarden dienen alleen als een Richtingsindicator.

Het is met name handig om de vastgestelde Bloedwaarden te Documenteren om op de langere termijn het Verloop van de Waarden en het Welzijn in de gaten te houden.

Welke Schildklierhormonen zijn er?

Er zijn momenteel verschillende Medicijnen op de Markt die overwogen kunnen worden voor een Behandeling van Hypothyroïdie. Gewoonlijk worden zuivere T4 Monopreparaate gebruikt. Thyroxine (T4) is een Opslaghormoon die in combinatie met het Metabolisch Actieve Hormoon Trijoodthyronine (T3), gecontroleerd door de schildklier afgegeven wordt.

T4 heeft een Halfwaardetijd van tenminste 7 dagen en wordt dus zeer langzaam afgebroken in het Lichaam, waardoor een “snelle” omgeving met Schildklierhormonen moeilijk is en geduld vereist. De T4 wordt in de Organen omgezet in de Metabolisch Actieve Trijoodthyronine, die verantwoordelijk is voor de gehele Energiebalans van de Mens.

Het is echter heel gebruikelijk dat dit Proces niet soepel verloopt en dat een behandeling met een Zuivere T4-Monotherapie daarom niet lukt. In dit geval moeten, afhankelijk van de Conditie en Bloedwaarden, Aanvullende T3-Preparaten of Combinatiepreparaten worden gebruikt.

Een Gedetailleerde lijst van Gangbare, Synthetische Schildklierhormonen, Vindt u onder: Welke Schildkliermedicijnen zijn beschikbaar?

De T4-Monopreparaten gebruiken gewoonlijk L-Thyroxine van Henning, Euthyrox of Eferox, dat verkrijgbaar is in doses van 25 tot 200 μg per Tablet.

In het geval van de T3-Monopreparaten zijn dit Thybon van Henning of Trijoodthyronine in doseringen van 20 tot max. 100 μg per Tablet.

De meest gebruikelijke Combinatiepreparaten zijn Prothyride en Novothyral. Waarin Prothyride een T4: T3-Verhouding van 10: 1 (100 μg T4 + 10 μg T3) heeft en Novothyral in de verhouding 5:1 (100 μg T4 + 20 μg T3) wordt geproduceerd.

Waarom Natuurlijke Varkenshormonen beter zijn

Naar de in de Handel verkrijgbare, Synthetische Schildklierhormonen, bestaan er Gelukkig ook Natuurlijke Schildklierpreparaten, Bijvoorbeeld: Acella NP Schildklier, Armour Thyroid, Erfa Thyroid, Nature Thyroid, West Thyroid Pure of Receptura Thyroid Hormone Capsules. Hoewel deze Medicijnen in Duitsland niet gebruikelijk zijn, kunnen ze, als de gebruikelijke Geneesmiddelen niet tot succes leiden, een aanzienlijke verbetering in het Verloop van de Ziekte veroorzaken en daarom zeker in overweging genomen worden indien Nodig.

In de VS zijn Natuurlijke schildklierhormonen een absolute Standaard en om een goede Reden. Natuurlijke Hormonen zijn bio-identiek en worden daarom beter verdragen. Naast de bekende T4 en T3 bevatten ze ook T2, T1 en Calcitonine, die ook worden geproduceerd door een gezonde Schildklier. Vanwege dit Feit wordt snel duidelijk dat, met name bij Patiënten zonder een Schildklier of met een ernstig Verminderde Schildklier, zal een Pure Monotherapie met L-Thyroxine nauwelijks Succesvol zijn, omdat de andere Schildklierhormonen ontbreken.

Belangrijke Voedingssupplementen en Antioxidanten

Als gevolg van een slechte Voedselinname, die helaas wordt waargenomen bij Hashimoto-patiënten, kunnen bepaalde Deficiëntiesymptomen optreden, die zeker Significante Symptomen en Problemen kunnen veroorzaken. Naast een goed doordacht en uitgebalanceerd Dieet, kunnen de volgende Supplementen Hashimoto-Patiënten helpen, en het kan ook worden gebruikt om de Ziekte in het Bloedbeeld te Diagnosticeren.

Volgens de laatste Wetenschappelijke Kennis worden verschillende Ziektes zoals Hashimoto, De Ziekte van Graves, Reuma enz. Veroorzaakt of Negatief beïnvloed door onder andere, Vrije radicalen. Dus moet men aandacht besteden aan een opzettelijke inname van Antioxidanten. Deze kunnen het verloop van de ziekte Positief beïnvloeden en de Therapie effectiever laten verlopen. Deze omvatten met name Vitamine A, C, E, Selenium en Zink.

Zink

Zink is een bijzonder belangrijk Sporenelement dat nodig is voor de vorming van veel Hormonen. Het interfereert met het Suiker-, Vet- en Eiwitmetabolisme. Het is gebleken dat Zink het Auto-Immuunproces bij Thyroiditis kan verlichten. Bovendien heeft het een Ontstekingsremmend effect en verhoogt het de Mentale Prestaties.

Het Darmslijmvlies en de Alvleesklier benodigen zeer grote hoeveelheden Zink om hun werk te kunnen doen, en om de Spijsvertering evenals het Ontgiftingsproces in het Lichaam te garanderen. Zink, als een Orotaat of Picolinaat, heeft een hoge Biologische beschikbaarheid en wordt met name goed door het Lichaam opgenomen.

Selenium

Het Spoorelement Selenium is betrokken bij de omzetting van, fT4 in de Actieve fT3. Er is aangetoond dat het de Antilichamen verlaagt in Auto-immuunziekten, waardoor het ontstekingsproces wordt verminderd en het een Voorkeursgeneesmiddel is bij een Acute Hashimoto Fase.

Bij Mij Persoonlijk kon Ik met de dagelijkse Inname van 100 μg Natriumseleniet een Tweederde afname van TAK- en TPO Antilichamen waar nemen. Zelfs tijdens zware Fases was ik in staat er Effectief tegen te sturen met 200 μg per Dag ,en de Duur van de terugvallen aanzienlijk te verminderen. Selenium is in Vrij hoge Concentraties aanwezig in het Schildklierweefsel. Het is een Bouwsteen van de Deiodases die Thyroxine in Triiodothyronine omzetten. Volgens studies kon er bij de Ziekte van Graves met behulp van een hoge concentratie selenium in het bloed, de Ziekte positief worden beïnvloed.

In het geval van een Selenium tekort kan Hypothyroïdie zich ontwikkelen of kan een bestaande Hypofunctie verslechteren. Daarom moet Seleniumgebrek worden vermeden, vooral bij Hashimoto Patiënten. Naast Schildklierhormonen, of als een Alternatief voor de behandeling met Schildklierhormonen, wordt 50 – 300 μg per Dag aanbevolen.

Vitamine D3

De meeste Hashimoto Patiënten lijden aan een D3-Tekort. Het probleem is, het vitamine D3 wordt bijna uitsluitend door zonlicht (UVB) geproduceerd door de Huid en in de huidige generatie wordt er te weinig tijd doorgebracht Buiten in de zon of Daglicht. Als D3-Tekort, b.v. Bij Vermoeidheid en Prestatieverlies voortgaan,overlappen de symptomen elkaar met de Klassieke Hashimoto Symptomen.

Een Bloedspiegel van meer dan 40 ng / ml moet worden nagestreefd. Vigantoletten met 1000 i.E. zijn erg goed voor het begin, maar ook zeer laag gedoseerd. U moet al minstens 5 Tabletten per Dag innemen, of zich Dekristol laten voorschrijven bij Uw behandelend Arts. Dit bevat meer dan de 10-voudige dosis in slechts één Tablet, en is permanent duidelijk goedkoper.

Ijzer

Ijzer of Ferritine is Significant betrokken bij de Productie van Schildklierhormonen. In een Ferritinwaard van minder dan 30 g / l, kan het voorkomen dat de toegenomen Vrije Schildklierwaarden (FT3 en FT4) eraf vallen, en Valselijke wijze de Schildklierhormoon verhoogt, in plaats van dat het de Ferritineopslag opvult.

Daarom moeten Ijzer en Ferritine ook altijd worden Bestudeerd. Nuttig zijn Preparaten zoals Ferroverde, die een puur Plantaardig Ijzer uit Currybladextract levert. Deze Ijzervariant wordt significant beter verdragen dan de Kunstmatig geproduceerde variant, zoals het geval is in, Ferro Sanol.

Magnesium

Magnesium is een van de Belangrijkste, Intracellulaire Elementen en is dus betrokken bij het complexe Proces van de Hormoonproductie. In termen van Thyroïditis, helpt het onder andere bij de sterke Spierverspanningen, en In- en doorSlaapproblemen.

Het Kalmeert ook erg goed. Magnesiumorotaat wordt bijzonder goed door het Lichaam opgenomen.

Vitamine B6 en B12 Complex

Vanwege een slechte absorptie in de Darm door Hashimoto Patiënten, zijn de meeste B-Vitamines verminderd en moeten van buitenaf worden toegevoegd. Als u lijdt aan Bleekheid, Vermoeidheid, Gebrek aan Concentratie, Neiging tot vallen, Duizeligheid, enz., Moet u de Holo-TC in uw Bloed laten testen, en indien nodig, een geschikt Preparaat innemen.

Een goed Preparaat bevat ook de Vitamines B1, B2 en Niacine, Foliumzuurbiotine, Pantotheenzuur (B5), Inositol en Choline.

Vitamine C

Ook de Vitamine C is een zeer effectief Antioxidant, die een zeer Positief Effect heeft op het Auto-Immuunproces. Vitamine C komt voor in bijna alle Cellen van het Immuunsysteem die deel uitmaken van het Afweersysteem. Het wordt ook gebruikt in hogere Doses voor CVS, en de Ziekte van Lyme.

Elke keer dat het Lichaam gestrest raakt, neemt de behoefte aan Vitamine C snel toe. Het is belangrijk op te merken dat Vitamine C niet alleen Zuiver Ascorbinezuur, maar ook Bioflavonoïden bevat. Alleen in Combinatie is een goede verzorging mogelijk.

Vitamine E

Vitamine E is de belangrijkste in Vet oplosbare Antioxidant. Het beschermt Vetten tegen de Aanval van Vrije Radicalen en voorkomt zo hun Oxidatie. Vanwege deze Antioxiderende eigenschappen is de Substitutie van Vitamine E bij Hashimoto’s Thyroiditis logisch.

De Hashimoto komt daarom meestal met Darmklachten voor, zodat de Opname van Voedingsstoffen via de Darm meestal niet meer goed verloopt. Om deze reden moeten Hashimoto Patiënten aandacht besteden aan hun Voedingsbalans en daarnaast de Basisvoedingsstoffen aan te vullen door Voedingssupplementen op te nemen.

Ook een Darmflora Screening is geen overbodige luxe om te kijken of de Darm uit Balans is. Als dit het geval is, brengen de Supplementen meestal niet zoveel als gewenst. In dit geval zou er dan een Darmspoeling plaats moeten vinden.

Image source:

  • hashimoto-therapie: © Ghazi-Michael Ayed